Βέροια: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στον πεζόδρομο της Βέροιας (Πρ.Ηλία-Ιπποκράτους) η εκδήλωση-γιορτή του μαιευτικού τμήματος του ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροιας σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας με αφορμή  τον εορτασμό της 23η επετείου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού  1-7 Νοεμβρίου 2015.

unnamed (1)

Εκεί βρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα ωφέλη του Μητρικού Θηλασμού. Οι μικροί μας φίλοι είχαν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να εξικοιωθούν με την εικόνα του θηλασμού.

unnamed (2)Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού διασαφηνίζει την υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώνει με τον εγκυρότερο τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και να εξασφαλίζει στις μητέρες κατάλληλη περίθαλψη πριν και μετά το θηλασμό.

Στην πόλη της Βέροιας όλες οι μέλλουσες μανούλες αλλά και οι θηλάζουσες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για αυτά τα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι στο ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροια λειτουργεί εδώ και 1 χρόνο το Τμήμα Προετοιμασίας Γονεικότητας και το Τμήμα Θηλασμού όπου επαγγελματίες μαίες προσφέρουν  εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Πραγματοποιούνται 5 συνεδρίες σε μέλλουσες μανούλες για θέματα εγκυμοσύνης,διατροφής,τοκετού,θηλασμού,λοχείας και περιποίησης νεογνού. Επίσης πραγματοποιούνται δωρεάν επισκέψεις κατ’οίκον σε λεχωίδες με σκοπό την παροχή συμβουλών σε θέματα θηλασμού και περιποίησης του νεογνού. 

Το μαιευτικό προσωπικό του ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Βέροιας και την ΚΑΠΑ για την άψογη συνεργασία καθώς και όσους(συναδέλφους και μη) εντελώς εθελοντικά βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτης της εκδήλωσης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει σχετικά για κακόβουλο λογισμικό, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αγανάκτηση και διαμαρτυρία Ποντίων και μη κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη