Βέροια: Διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη από εργαζόμενους των γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Στα πλαίσια διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ για την πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω στην διαδικασία της εκτίμησης των καλλιεργειών από γεωπόνους-εκτιμητές, πραγματοποιήθηκε χθες 16-6-2016 συμβολική κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού από τους εργαζόμενους υπαλλήλους σε όλα τα παραρτήματα της χώρας.

DSC05899Στο παράρτημα του ΕΛΓΑ Βέροιας όπου βρεθήκαμε σήμερα το πρωί, είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε τις απόψεις των εργαζομένων του Οργανισμού. Αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες της διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ και οι τοπικές ενώσεις, σύλλογοι και συνεταιρισμοί των γεωργών-παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας, οι οποίοι έδωσαν και αυτοί το παρόν κατά τη χθεσινή κατάληψη.

DSC05904Δηλώσεις εκ μέρους των εργαζόμενων του ΕΛΓΑ, δια στόματος της κας Βασιλικής Ντούπη, Εκτιμήτριας Γεωπόνου και Μέλους του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΑ μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

DSC05891Επίσης σε δηλώσεις στην κάμερά μας προέβηκε και ο κος Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος Κοινοπραξίας Οργανώσεων Παραγωγών του Ν. Ημαθίας.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη της Βασιλικής Ντούπη – εκτιμήτριας Γεωπόνου:

Δείτε τις δηλώσεις του Χρήστου Γιαννακάκη:

Δείτε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα στις 15/6/2016, συνεκτιμώντας τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, τα ασύστολα ψεύδη, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., για θέματα που αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού και κατ΄ επέκταση τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους ΄Ελληνες αγρότες, αποφάσισε σε πρώτο χρόνο, την κατάληψη των κτιρίων της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. για αύριο Πέμπτη 16-06-2016.

Καταγγέλουμε τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και την παρελκυστική τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εξαπατώντας φορείς και εκπροσώπους αγροτών, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανοίγοντας με τις ακατανόητες ενέργειές του το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, συναισθανόμενη το μέγεθος των ευθυνών της και την αδυναμία της να επιλύσει τα προβλήματα που κλονίζουν τα θεμέλια του Οργανισμού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτησή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους ΄Ελληνες αγρότες, για την διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΛ.Γ.Α. ως του μόνου φορέα ασφάλισης με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, που θα προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Πανταζής Δημήτρης                                                   Καρανίκας Αντώνης

 

Προηγούμενο άρθροΤα μαθήματα κατεύθυνσης που διαλέγουν οι μαθητές Λυκείου για να μπουν στο Πανεπιστήμιο, είναι και θέμα γονιδίων (όπως επίσης οι βαθμοί τους στις εισαγωγικές εξετάσεις)
Επόμενο άρθροΒέροια: Συνέντευξη Τύπου για το VERIA BASKETBALL CAMP 2016 (βίντεο)