Βάλαμε πρωταγωνιστές στη ζωή μας

Koutra Alkmini
Γράφει η Αλκμήνη Κούτρα

Μία καθημερινή μάχη εκτυλίσσεται, με αρχηγούς κομμάτων να αυτοαναδεικνύονται κατά φαντασίαν σωτήρες και πιθανοί μελλοντικοί Μεσσίες.

Είναι αυτοί που ανά μάζες τοποθετήσαμε και τοποθετούμε τόσα χρόνια, ως πρωταγωνιστές στη ζωή μας. Αυτοί που δημιουργούν με την άδεια μας, τις “ιδανικές” συνθήκες διαβίωσης του λαού μας και αντιτίθενται ηχηρά στη στασιμότητα αυτής της χώρας.

Η ανάδειξη αυτού του υπέρτατου Έλληνα πολιτικού αρχηγού, θα φωτίσει για άλλη μια φορά, τον δρόμο για ένα λαμπρότερο μέλλον.Και αυτό θα επιτευχθεί, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες δυσβάστακτες φορολογίες, νέο μεταναστευτικό κύμα νέων σε χώρες του εξωτερικού για αναζήτηση δουλειάς, νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν τα μέχρι τώρα βήματα “ανάπτυξης” της Ελληνικής οικονομίας.

Είναι σαν να βλέπεις την ίδια ταινία κάθε μέρα, σαν να ζείς μέσα σ΄αυτήν,νομίζοντας ότι πρωταγωνιστείς, ενώ στην πραγματικότητα είσαι κομπάρσος. Σ΄αυτή την ταινία, παρόλο που είσαι κομπάρσος, είσαι υποχρεωμένος για να επιβιώσεις, να υποστείς τις “αναπτυξιακές” θυσίες που απαιτεί το νέο πολιτικό σχέδιο απεγκλωβισμού της χώρας από το αδιέξοδο.Είσαι αυτός που θα είσαι αναγκασμένος και θα πρέπει να ανταπεξέλθεις σε όλες τις καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις,χωρίς να έχεις δουλειά. Είσαι αυτός που θα χρειαστείς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να έχεις ασφάλιση και αυτός που θα πρέπει να συντηρήσει την οικογένεια του, χωρίς κανένα ή ελάχιστο οικονομικό πόρο.

Τελικά είσαι πρωταγωνιστής, όπου αυτοί ορίζουν πως σου αρμόζει να είσαι.

gel2

Ακούσαμε ποτέ κανέναν πολιτικό αρχηγό να αναρωτιέται για το πώς θα ανταπεξέλθει χωρίς δουλειά ή με βασικό μισθό λιγότερο των 500,00€; Υπήρξε ποτέ κάποιος από αυτούς, να αγωνιά για την περίθαλψη ή το μέλλον της οικογένειας του; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, πως μόνοι βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μέσα σ΄ ένα μεγάλο, ξέφρενο και ατελείωτο πολιτικό πάρτι, όπου οι οικοδεσπότες αλλάζουν ανάλογα με τις πολιτικές διαθέσεις και οι καλεσμένοι, μεθυσμένοι από τα χρόνια ψέματα, διασκεδάζουν με την κατάντια τους, χειροκροτώντας και επευφημώντας τους. Σε αυτό το μεγάλο πάρτι, στόχος είναι η ανάδειξη, όπως επαναλαμβανομένως έχει ειπωθεί, ενός πρωθυπουργού. ΠΡΟΣΕΞΤΕ,όχι μιας βιώσιμης και άμεσης λύσης, αλλά η επιλογή ενός ανθρώπου που θα προσπαθήσει να συντονίσει ενέργειες, οι οποίες ίσως επιφέρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον.

Ένας στόχος που με μεγάλη επιτυχία επετεύχθει για άλλη μια φορά και η επιλογή αυτού του “σωτήρα πρωθυπουργού” συνοδεύτηκε από νέους πανηγυρισμούς που κατακλύζουν την Βουλή και τους υποστηρικτές του κόμματος που ξεχώρισε, για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου.

Έτσι, βρισκόμαστε κρεμασμένοι, για άλλη μια φορά, από μία ιδέα που αιωρείται στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό και καθησυχάζει με υποσχέσεις τα απελπισμένα μυαλά μας.

Φτάσαμε ως εδώ για να ξεκινήσουμε πάλι απ΄την αρχή και επαναλαμβάνωντας τα ίδια λάθη, να προχωρήσουμε μπροστά, κάποια στιγμή.

Ένα νέο σενάριο γράφεται με θέμα την ζωή σου, το ζήτημα είναι, θα γίνεις ο πρωταγωνιστής ή θα είσαι και πάλι κομπάρσος στη θέση του πρωταγωνιστή;

Η απάντηση…στην κρίση του καθενός.

Από εμένα

Και εις άλλα με υγεία!

Προηγούμενο άρθροΦιλικός Αγώνας Μπάσκετ: ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Ηρακλής Μελίκης 57-38. «Δεν έλεγαν να σταματήσουν!!» (φωτό)
Επόμενο άρθροΗ Μανταλένα Παπαδοπούλου για το αποτέλεσμα των εκλογών