Αύριο Σάββατο είναι η Ώρα της Γης 2016. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF που κάθε χρόνο έχει καιμεγαλύτερη απήχηση.  Ξεκίνησε με σκοπό  να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινωνία για την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη.

H Ώρα της Γης (Earth Hour) ξεκίνησε  το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο και πλέον εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Πάνω από 157 χώρες και περιοχές θα συμμετέχουν  φέτος στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η Ώρα της Γης, με κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».

Οι πολίτες όλου του πλανήτη μας καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, στέλνοντας έτσι  αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στα τέλη του Μαρτίου.

Στην παγκόσμια αυτή συμβολική δράση   συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία – σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά.

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά Μίνι Βόλεϊ στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, το Σάββατο 19/3 στις 12:00.
Επόμενο άρθροΠότε αλλάζει η ώρα από χειμερινή σε θερινή