Αρχίζει το ματς… Χωρίς εμάς… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έναρξη του Euro2016, απόψε.

Με τη Γαλλία παράλυτη από τις απεργίες.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Και τους συνεχείς φόβους για πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με ομάδες –κάθε καρυδιάς καρύδι-.

Μέχρι η Αλβανία, η Αυστρία κι η  Ισλανδία είναι παρούσες.

Αλλά χωρίς την δική μας εθνική ομάδα που μοιραία ακολούθησε τον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το οποίο, ελέω παραγόντων, ουδόλως αξιοποίησε το επίτευγμα του 2004.

Το Euro στη Γαλλία διεξάγεται για πρώτη φορά διευρυμένο.

Με συμμετοχή 24 ομάδων.

Και πάμπολλους αστέρες να δίνουν το αγωνιστικό τους «παρών».

Ρονάλντο, Ιμπραήμοβιτς, Γριζμάν, Λεβαντόφσκι, Τόνι Μίλερ, Μπέιλ, Μοράτα, Πέδρο, Κουρτουά, Νόιερ, Κρόουζ, Σβαϊστάινγκερ, Ρούνεϊ, Μπέργκ… Τόσοι και τόσοι που αν μη τι άλλο –όσο κουρασμένοι κι αν είναι από την κοπιαστική χρονιά στους συλλόγους τους- υπόσχονται βράδια που θα μοιάζουν ποδοσφαιρικές πανδαισίες.

Ένα ολόκληρο μήνα θα κρατήσει η ποδοσφαιρική γιορτή.

Με εναρκτήριο παιγνίδι απόψε, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γαλλία (με ηχηρή απουσία του Μπενζεμά) και στη Ρουμανία του Άνχελ  Ιορντανέσκου.

Να πούμε και κάποια πράγματα, έτσι σκόρπια,  πριν τη σέντρα απόψε στις 10 βράδυ.

  • Από κάθε εκ των έξι ομίλων των τεσσάρων ομάδων, θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι δυο πρώτοι, καθώς κι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.
  • Τα πρακτορεία στοιχημάτων δίνουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στη Γαλλία. Κι ακολουθούν οι Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο.
  • Την αποστολή της Ρωσίας συνοδεύουν ειδικές επίλεκτες δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας, υπό τον φόβο τρομοκρατικής ενέργειας τζιχαντιστών εξ αιτίας των πολιτικών του Πούτιν στην Συρία.
  • Οι μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι Adidas, Carlsberg, Coca – Cola, Continental, Hisense, Hyundai – Kia, McDonald’s, Orange. SOCAR, Turkish Airlines.
  • Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε «ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις σε 230 χώρες της υφηλίου.
  • Κάθε ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση έλαβε 8 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, ενώ κάθε νίκη στον όμιλο έχει όφελος 1 εκ. ευρώ και 500 χιλ. η ισοπαλία.
  • Η ομάδα που θα κατακτήσει το Euro θα αποκομίσει περισσότερα από 28 εκ. ευρώ.
  • Ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής είναι ο Ρόι Χόντγκσον της Αγγλίας, με αμοιβή 5 εκ. ευρώ ετησίως.

 

Επίσης, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αναφερθούμε σε αλλαγές κανονισμών που θα ισχύσουν:

Αναλυτικά:

  • Όταν ένας παίκτης βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ και δέχεται μαρκάρισμα (δηλαδή του γίνεται φάουλ ή πέναλτι), ο αντίπαλός του θα αποβάλλεται ΜΟΝΟ αν η παράβασή του είναι βίαιη ή σκόπιμη.
  • Στον καταλογισμό του off sife δεν θα υπολογίζεται πια η προεξοχή του χεριού του επιθετικού. Θα μετράνε ΜΟΝΟ πόδια και κεφάλι.
  • Θα επιτρέπεται και τέταρτη αλλαγή αν τα παιγνίδια οδηγούνται στην παράταση.
  • Θα γίνεται –για πρώτη φορά- χρήση του βίντεο από τους διαιτητές. Με την οδηγία που έχει δοθεί να αφορά ΜΟΝΟ πολύ δύσκολες περιπτώσεις.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

Ετοιμαστείτε…

Αρχίζει το ματς…

Προηγούμενο άρθροΒ’/θμια Εκπ/ση Ημαθίας: Αναλυτικό Πρόγραμμα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Επόμενο άρθροΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας: Ο Βασίλης Αγγέλης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ – Τι είπε
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.