Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Βήμα fm

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ρ/σ Βήμα και στους δημοσιογράφους Αρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Για το ρόλο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε ρόλο πάγκου. Επιδιώκαμε και θέλουμε μια κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, προοδευτική, φιλοευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική. Αντί αυτής της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ίδια, αναπαλαιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, έχουμε τα ίδια αδιέξοδα με κάθε νομοσχέδιο. Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: το προηγούμενο νομοσχέδιο, την περασμένη εβδομάδα (σ.σ.: το πολυνομοσχέδιο), το καταψηφίσαμε επί της αρχής, διότι είχε πολλές ρυθμίσεις που δεν έχουν σχέση ούτε με τα προαπαιτούμενα. Βεβαίως, στην ψηφοφορία επί των άρθρων, εμείς, περίπου τα μισά άρθρα, τα ψηφίσαμε. Εμείς, δεν θα κάνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, αλλά ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση.»

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνάει και δεν είναι στην αντιπολίτευση

 Δεν είναι δυνατόν να μας απαντάει συνέχεια ο πρωθυπουργός «να το φέρει η αντιπολίτευση». Πρέπει να αποφασίσει ότι κυβερνά, δεν είναι στην αντιπολίτευση πλέον ο κ. Τσίπρας. Είναι στην κυβέρνηση.

 Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Η διαδικασία του κατεπείγοντος σε αυτό το νομοσχέδιο δεν τιμά κανέναν. Πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα. Θα μπορούσε να συζητηθεί με περισσότερη άνεση, δεν μπορεί να γίνεται η συζήτηση με τέτοιους όρους. Στην ουσία του θέματος, βεβαίως και πρέπει να μπει μία τάξη στον χώρο, να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας. Το ζήτημα που θα αναδειχθεί στη συζήτηση είναι, αν αυτό το νομοσχέδιο αναδεικνύει αυτούς τους αναγκαίους κανόνες με βάση και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το θέμα είναι κατά πόσο το νομοσχέδιο αυτό πληροί αυτές τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας ή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Υπάρχουν ζητήματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί ο εκάστοτε Υπουργός Επικρατείας να αποφασίζει μόνος του για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης των αδειών. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξεκάθαρες διαδικασίες από εδώ και στο εξής. Επίσης πολλά ζητήματα που τέθηκαν το καλοκαίρι στη διαβούλευση και δεν λήφθηκαν υπόψη στο νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΤι συμβαίνει; Χάθηκαν τα σπουργίτια από την περιοχή μας – Επιδημία ή δηλητηρίαση;
Επόμενο άρθροΙΣΑ: Ζητάει με αίτημά του την κατάργηση του Αγροτικού Ιατρού