Αποκλειστική συνέντευξη του Αντύπα στον Έμβολο (βίντεο)

sissy
Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Ο Αντύπας είναι από τους ταλαντούχους λαικούς βάρδους που τον «κέρδισε» η μουσική από τα 18 χρόνια. Τα τραγούδια του «ξέρουν» να μιλάνε στην καρδιά των ανθρώπων, είναι διαχρονικά και επιτυχημένα. Είναι ζεστός άνθρωπος και πάνω από όλα κιμπάρης.. Είναι ο οικογενειάρχης και το «καλό παιδί της νύκτας»… Ξέρει να κερδίζει το κοινό… Η υπομονή και η επιμονή τον χαρακτηρίζουν. ΄Εχει     συνεργαστεί με όλα τα «δυνατά ονόματα» του ελληνικού μουσικού στερεώματος και τον Σεπτέμβριο ετοιμάζει την έκπληξη…

antipas 2Αυτό που με συγκινεί στον φίλο Αντύπα, είναι η προσήλωσή του σε σταθερές αξίες, στον Θεό, στην οικογένεια, στους φίλους αλλά και την δισκογραφική του εταιρία Minos, που συνεργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του τα παιδιά του η ΄Ολγα και ο Πρόδρομος, ταλαντούχος που χαράζει την δική του πορεία στο μουσικό στερέωμα.

Πολύ τους ευχαριστούμε που τραγούδησαν αποκλειστικά για τον emvolos.gr, την νέα τους επιτυχία, που θα σιγοτραγουδάμε το καλοκαίρι «Το μεθύσι».

Στο βίντεο θα απολαύσετε και κατ΄αποκλειστικότητα «a capella» το νέο του τραγούδι «Το μεθύσι» μαζί με τον Αντύπα και ο γιός του Πρόδρομος:

Σήμερα το βράδυ θα τον απολαύσουμε στο Paradise Hall στην Χαλκηδόνα.

 Τι σημαίνει Αντύπα για εσένα Θεσσαλονίκη;

Eίναι η μάνα μου, είμαι γέννημα Θεσσαλονικιός και θρέμμα Νεαπολίτης. Οι παιδικές μου αναμνήσεις, τα καλύτερά μου χρόνια, εδώ έζησα μέχρι τα 18. Εδώ είναι οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι που έχουν στα χείλη τους το όνομά μου, τα τραγούδια. Ανθρωποι που με στήριξαν , άνθρωποι που αγαπώ.

Ξεκίνησες από το ποδόσφαιρο και όπως λέγετε ήσουν και ταλαντούχος είναι αλήθεια;

Eπαιζα από μικρός στον ΄Αρη στα τσικό. Στα 18 μου «με κέρδισε» το τραγούδι.

Είσαι εντελώς αυτοδίδακτος στην μουσική;

Tις  μεγαλύτερες επιτυχίες που αγάπησε ο κόσμος, τις έγραψε εγώ, όπως το «είμαι στα χάι μου», απαγορεύεται να σ΄αγαπώ, μωρό μου καλησπέρα, μετακομίζω γιατί χωρίζω, σε γουστάρω πολύ και τόσα άλλα τραγούδια.

Ταυτίζονται οι άνθρωποι με τους στίχους σου, είναι τραγούδια που μιλάνε στην καρδιά.

Η σχέση που έχω αναπτύξει είναι ότι δίνω πολλά αλλά και παίρνω χαρά, παίρνω αγάπη από τον κόσμο. Τα τραγούδια μου όπως είπες, είναι λόγια καρδιάς. Κάποια είναι τραγούδια 25-30 χρόνων και νομίζεις ότι γράφτηκαν χθες, είναι διαχρονικά, χαίρομαι να τραγουδάω για όλο τον κόσμο.

To come back σου ήταν πολύ δυναμικό και επιτυχημένο, όχι ότι έλειψες και ποτέ από κοντά μας, τα τραγούδια σου ήταν παρόντα.

Σίσσυ μου, ήταν επιλογή μου να κάνω ένα διάλειμμα από την νύκτα. Επρεπε να είμαι δίπλα στα παιδιά μου την δύσκολη εποχή της εφηβείας, από τα 13 μέχρι τα 17 του Πρόδρομου και της Όλγας μου. Νοιώθω τυχερός που έχω σωστά παιδιά.

Και η μούσα της ζωής σου ακούει στο όνομα;

Στέλλα, η γυναίκα της ζωής μου, είμαστε μαζί από παιδιά. Είναι δίπλα μου και θα είναι δίπλα μου όσο θα είμαι όρθιος. Σε εκείνη οφείλω την οικογένεια μου. Είμαι τυχερός «έχω τραβήξει το τζόκερ».

Είστε μαζί μια ζωή κάτι που δεν συνηθίζεται στον «κόσμο της νύκτας» μπράβο!

Η οικογένεια μου είναι σημείο αναφοράς. Με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, τι θα πουν στα παιδιά μου, στην οικογένειά μου.

antipas1
Ο Αντύπας με τον γιό του Πρόδρομο και την δημοσιογράφο του Έμβολος Σίσσυ Νίκα

Πως είναι η νύχτα την εποχή της κρίσης ;

Tα πράγματα είναι περίεργα, τα μαγαζιά δουλεύουν 1-2 ημέρες την εβδομάδα, στενοχωριέμαι για τα νέα παιδιά που περιμένουν να αναδειχθούν μέσα από τα talent show. Η νύχτα είναι ζούγκλα. Λίγοι βγήκαν ζωντανοί, πρέπει να επιμείνεις να αγαπάς αυτό που κάνεις, να ψάχνεις συνεχώς, να ενημερώνεσαι. Δεν είναι εύκολο, είναι βέβαι και θέμα τύχης.

Το μυστικό της επιτυχίας σου;

Eίπα τραγούδια, που πρώτα μιλησαν στην καρδιά μου και μετά τα πέρασα στον κόσμο. Πιστεύω ότι ήμουν και παραμένω αληθινός και ποτέ δεν ζήλεψα τον διπλανό μου, κοίταγα πάντα τι κάνω εγώ. Ηθελα να ψιθυρίζω στον κόσμο λόγια αληθινά, τραγούδια που μιλάνε στις καρδιές και θέλω να αφήνουν γλυκές αναμνήσεις στον κόσμο. Αγάπησε ο κόσμος τα τραγούδια και συνεχίζουν οι νέοι να τα ακούνε και σήμερα. Δεν είναι τυχαία λόγια είναι λόγια καρδιάς.

Εχεις σταθερές αξίες στην ζωή σου ακόμα και η δισκογραφική σου εταιρία η Minos είναι ίδια χρόνια τώρα.

Είμαι 25 χρόνια στην Minos, με ένα μικρό διάλειμμα ενός χρόνου με τον Φοίβο στην Spices. Toν Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει μια εκπληκτική δουλειά από τις καλύτερες πιστεύω της καριέρας μου.

Τι νέο σου τραγούδι;

«Το μεθύσι» που εμπνεύστηκε ο γιός ο Πρόδρομος και  μου το χάρισε λέγοντας «εγώ πατέρα έχω χρόνο να πω χιλιάδες τραγούδια, αυτό είναι για σένα».

Ο Πρόδρομος είναι ταλαντούχος και καταπληκτικό παιδί, βέβαια έχει και τον καλύτερο δάσκαλο.

Ο Πρόδρομος χαίρομαι που δεν μοιάζει στον μπαμπά του γιατί τα παιδιά που μοιάζουν δεν προχώρησαν. Εκείνος έχει την δική του φιλοσοφία και χαράζει τον δικό του δρόμο … δεν λέει τα τραγούδια μου. ΄Εχει ξεκινήσει την δική του πορεία.

Τι συμβουλεύεις τους νέους;

Να έχουν υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουν και κυρίως να το αγαπάνε. Να έχουν στόχους και να μην ξεφεύγουν από αυτούς. Το τραγούδι βέβαια προυποθέτει και ταλέντο.

Εσύ είχες κάποιον από την οικογένεια που ασχολιόταν με το τραγούδι, την μουσική, είχες ακούσματα;

Ο παππούς μου έπαιζε ούτι, τα ακούσματά μου ήταν Καζαντζίδης, Τσαουσάκης, Αγγελόπουλος

Αντύπα έχεις δουλέψει με όλους τους σημαντικούς καλλιτέχνες.

Εκτός από πέντε τον Νταλάρα, τον Πάριο, την Μαρινέλα, τον Βοσκόπουλο και την Αλεξίου έχω δουλέψει και με όσους μεγάλους ζουν και με αυτούς που έφυγαν. Εμαθα από όλους, τους μελετούσα, έπαιρνα τα καλά τους στοιχεία, τα κακά και τις αδυναμίες τους τα έδιωχνα.

Πραγμάτωσες το όνειρό σου και όταν η δουλειά είναι και το χόμπυ σου τότε η επιτυχία είναι δεδομένη

Ο Θεός μου έδωσε με απλοχεριά πολλά στην ζωή, πολλά σουξέ, υγεία και του είμαι ευγνώμων, τον ευχαριστώ. Ο κόσμος πάλι μου έδωσε απλόχερα αγάπη, χαρά, συμπαράσταση.

΄Εχεις βοηθήσει πολύ κόσμο αθόρυβα εμείς το ξέρουμε

Αν δεν δώσεις … δεν θα πάρεις από την ζωή. Δίνεις, παίρνεις.. Προσπάθησα να βοηθήσω, να κάνω καλό δεν έβλαψα, ούτε σκέφτηκα να βλάψω…

Μου άρεσε πολύ Αντύπα που ο Πρόδρομος είπε ότι είσαι φάρος φωτεινός της ζωής του, πολύ φωτεινός. Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον Πρόδρομο.

Λίγα από τα cd του:

1982 – Απελπισμένα σ’ αγαπώ 1985 – Πωλείται και το σπίτι μου 1986 – Απαγορεύεται να σ΄αγαπώ 1988 – Θα ντυθώ γαμπρός 1989 – Οδηγώ και σε σκέφτομαι 1990 – Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του 1991 – Καλησπέρα 1991 – Τιμή μου 1992 – Για να μην τρελαθώ 1994 – Καλά που ήρθες 1995 – Εννοείται 1997 – Η καλύτερή μου φάση 1997 – Καταιγίδα 1997 – Νυχτερινή περιπολία 1998 – Οι νύχτες του τρελού 1999 – Χαζεύω 2000 – Και πάλι καλησπέρα 2001 – Κατάλληλο … Επιθυμητή η γονική συναίνεση 2003 – Με κομμένη την ανάσα 2005 – Live+5 2006 – Ένα κλίκ…κι ολα αλλάζουν 2006 – Του Χωρισμού η ώρα 2007

Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροΜελίκη : Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στην Μελίκη
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα