Απεργιακή θύελλα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου: Δείτε ποιοι απεργούν

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου παραλύει η επικράτεια από την γενικευμένη απεργία που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων που αντιδρούν δυναμικά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Ποιοι απεργούν

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Γενικό απεργιακό «λουκέτο» θα βάλουν στις 4 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό. Το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και να συμπορευτεί με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) και τους άλλους φορείς που επίσης πλήττονται από το νέο Ασφαλιστικό και τα μέτρα του 3ου Μνημονίου.

«Να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση για να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές», ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες» ούτε και «να αντιμετωπιστεί το Ασφαλιστικό με 1,3 εκατ. ανέργους», ενώ χαρακτήρισε ως «κυβερνητική προπαγάνδα» ότι δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας κατέρχονται σε 24 απεργία την Πέμπτη.

-Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

-Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ).

-Δάσκαλοι και καθηγητές

Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) & Τράμ, κινούνται 10:00 έως 15:00 περισσότερα. Το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας.

-Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες και το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Προαστιακός & ΟΣΕ, 24ωρη απεργία

Στην απεργία της Πέμπτης επίσης θα συμμετέχουν οι βενζινοπώλες, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, και οι επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί)

Οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ τα μπλόκα τους συνεχώς ενισχύονται

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα προβούν σε κινητοποιήσεις, έτσι οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 οι λαϊκές αγορές του Νομού Ημαθίας θα μείνουν κλειστές
Επόμενο άρθροΣτην Agrotica 2016 ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.