Απάντηση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στον Στ. Θεοδωράκη σχετικά με τον «αντιευρωπαϊσμό» των Ελλήνων

«Τόσα κατάλαβε ο ημιμαθής κ. Θεοδωράκης από τα συμπεράσματα μεγάλης διεθνούς έρευνας σε 10 χώρες σχετικά με τον προβληματισμό των Ευρωπαίων για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσα λέει.

Είναι ίδιον των ημιμαθών που είναι απλώς δημιούργημα των μίντια: να προσπαθούν να φέρνουν την πολύπλοκη και πολυπρισματική πραγματικότητα στα μέτρα τους και σε όσα μπορεί να αγγίξει το ελάχιστο διανοητικό τους βεληνεκές.

Αυτό που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους του κ. Θεοδωράκη είναι ότι η επιφυλακτικότητα και ο ευρωσκεπτικισμός μιας μεγάλης πλειοψηφίας ευρωπαίων συμπολιτών μας, όπως καταγράφηκε σε έρευνα του έγκυρου Κέντρου Ερευνών PEW, απορρέει από τη δυσφορία τους για τους κακούς ή αναποτελεσματικούς χειρισμούς της Ε.Ε. σε δύο κορυφαία ζητήματα: στο προσφυγικό και στο πεδίο της οικονομίας. Και η δυσφορία δεν αφορά μόνο τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά και της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, ακόμη και της Γερμανίας. Είναι απορίας άξιο που όλα αυτά τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων συμπολιτών μας δεν αντιλαμβάνονται τις απόψεις του κατά φαντασίαν αρχηγού!

Καληνύχτα, καληνύχτα κύριε Σταύρο».

Προηγούμενο άρθροΤα σχολεία του Φίλη… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΤέλος οι επιστροφές φόρων! – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας