Απαντήσεις της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στο KONTRA CHANNEL

«Η συμφωνία για το χρέος και το κλείσιμο της αξιολόγησης επιτρέπουν να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα. Η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις και με τη στάση της υποβιβάζει το Κοινοβούλιο».

 Για το κυβερνητικό έργο και τη στάση της αντιπολίτευσης:

 Η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση είναι με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των κομματικών ακροατηρίων ειδικά όταν απουσιάζουν επιχειρήματα. Όταν ήταν κόμματα εξουσίας, είχαν μια στάση όπου ο ελληνικός λαός δεν μάθαινε τι υπεγράφετο, δεν μάθαινε τι συμφωνίες γίνονταν και δεν ενημερωνόταν και λειτουργούσαν με κάποιο τρόπο αντιδημοκρατικά. Σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης δεν ασκούν εποικοδομητική κριτική. Η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις και επιχειρήματα. Ή τάσσονται υπέρ των πιο σκληρών φωνών των δανειστών, όπως με το ΔΝΤ. Ή βλέπουμε μια «μάχη» για το ποιος θα πει την πιο εξυπνακίστικη ατάκα στη Βουλή. Αυτό υποβιβάζει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το νοήμονα άνθρωπο και την πολιτική εν γένει.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο: Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουμε παράπονα οι ΑΝΕΛ. Αναμένουμε και πιέζουμε ως μικρότερος κυβερνητικός εταίρος να τρέχουν με πιο γρήγορους ρυθμούς τα πράγματα. Υπάρχει ήδη η συμφωνία εξόδου από την κρίση. Αυτή η κυβέρνηση έφερε νωρίτερα τη συμφωνία για το χρέος. Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για ανώτατο όριο 15% του ΑΕΠ στην εξυπηρέτηση του χρέους, δίνει δημοσιονομικά τη δυνατότητα να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα. Έρχονται ο αναπτυξιακός νόμος καθώς και τα νομοσχέδια για το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών που τόσα χρόνια κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν τα έφεραν. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει.

Για την πρόθεση αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών εκ μέρους της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας:

Ευτυχώς που είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην κυβέρνηση και φέρνουμε μια ισορροπία σ’ αυτά τα θέματα. Δυστυχώς οι ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων έχουν πλήξει την Παιδεία εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για πολύ συγκεκριμένους λόγους και όχι για να εφαρμόσει τέτοιου είδους ιδεολογικές προσεγγίσεις. Για το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτού του είδους τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. Δεν τις θέλει εξάλλου η πλειοψηφία των πολιτών.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστιανοί (Ορθόδοξοι) και υπάρχει και Σύνταγμα. Εξάλλου, θυμάμαι πως στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε βιβλίο στο οποίο διδάσκονταν και οι άλλες θρησκείες.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή όσο είμαστε στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ που αποτελούμε την εγγύηση της σταθερότητας.

Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση έχει συγκεκριμένο γνώμονα, δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της κυβέρνησης. Θα συνεργαστούμε όσο χρειαστεί για να φύγει η διαφθορά και η διαπλοκή και η χώρα να σταθεί στα πόδια της.

 

Προηγούμενο άρθροΤο περισσότερο νερό της Σελήνης προέρχεται από αστεροειδείς που κάποτε έπεσαν πάνω της
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Πρόσκληση για τη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας την Τρίτη, 7 Ιουνίου