Αμπιγκέιλ Κάρολ: Το πρωϊνό φαγητό δεν είναι απαραίτητο….

Σύμφωνα με την ιστορικό Αμπιγκέιλ  Κάρολ είναι μύθος η απαραίτητη κατανάλωση πρωινού, καθώς  επίσης και τριών γευμάτων την ημέρα. Ο κανόνας των τριών γευμάτων αποτελεί ευρωπαϊκή εφεύρεση και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν  ότι αυτό το σύστημα διατροφής είναι ευεργετικό  για την υγεία.

Η Ιστορικός Αμπιγκέιλ Κάρολ, γράφει στο νέο της βιβλίο «Three Squares: The Invention of the American Meal», πως τα λεγόμενα ως τρία βασικά γεύματα είναι πολιτισμική επιβολή των Ευρωπαίων στους Αμερικανούς ιθαγενείς. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Αμπιγκέιλ Κ. , το πρωινό που θεωρείται ακόμα και από διατροφολόγους ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών για δημητριακά και χυμούς φρούτων.

Επίσης μέσα στο βιβλίο της αναφέρει ότι οι έρευνες έχουν δείξει πως δεν  έχει σημασία αν παραλείψει κάποιος  το πρωινό ή περισσότερα γεύματα, καθώς η νηστεία  μπορεί να είναι καλύτερη για  την υγεία συγκριτικά με ένα πιο σταθερό πρόγραμμα γευμάτων. Συγκεκριμένα, επικαλείται  έρευνα του 2014, σύμφωνα με την οποία η πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα ήταν ίδια για όσους έτρωγαν πρωινό και για όσους το παρέλειπαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα διαπίστωσε ότι το πρωινό φαγητό δεν είχε κανένα όφελος σε όσους έκαναν δίαιτα και προσπαθούσαν να χάσουν βάρος.

Επίσης και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έπειτα από έρευνα απέδειξε ότι η νηστεία για δύο έως τέσσερις ημέρες κάθε έξι μήνες αναγκάζει το σώμα να βρεθεί σε κατάσταση επιβίωσης, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα του λίπους και των σακχάρων. Αυτό αναγκάζει τον οργανισμό να αναγεννάει  το ανοσοποιητικού σύστημα παρέχοντας έτσι καλύτερη προστασία από ασθένειες  και λοιμώξεις.

 

Προηγούμενο άρθροInternet Explorer τέλος… Spartan ο νέος φυλλομετρητής της Microsoft, όνομα Ελληνικό
Επόμενο άρθροΟι τροφές που σας βοηθούν να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου σας