Αλλάξτε την διατροφή σας και διώξτε την κούραση από το σώμα σας

alimperti maria katsani
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Κ. Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Όλη την ημέρα στο πόδι, άγχος και τρέξιμο να τα προλάβετε όλα, ο χρόνος δεν φτάνει και το αποτέλεσμα είναι ένα κατάκοπο σώμα που στο τελείωμα της μέρας σωριάζεται χωρίς ενέργεια.

Πριν «εξουθενώσετε σας» εντελώς, ακολουθήστε 4 απλές συμβουλές:

Βάλτε πρόγραμμα. Γράψτε μια λίστα με όλες τις προτεραιότητες και ρυθμίστε το πρόγραμμά σας με βάση τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στη μέρα.

Αναζητήστε βοήθεια. Ζητήστε από τους συναδέλφους, τον σύντροφο, την οικογένεια και τους φίλους σας να σας βοηθήσουν αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι μόνοι σας.

Ενισχύστε τη διατροφή σας. Προσπαθήστε τα γεύματά σας να είναι ισορροπημένα και επιλέγετε θρεπτικά σνακ. Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα που εντείνουν την κούραση και φέρνουν υπνηλία και τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως η ζάχαρη, καθώς ανεβάζουν μεν γρήγορα τα επίπεδα ενέργειας, όμως ύστερα από λίγο η ενέργεια αυτή χάνεται με αποτέλεσμα να νιώθουμε ακόμα πιο εξαντλημένοι.

Ξεκινήστε γυμναστική. H γυμναστική ρυθμίζει το κυκλοφορικό και βελτιώνει τη διάθεσή μας, καθώς αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, που ευθύνονται για την αίσθηση ευφορίας. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι ωφέλιμη, αποφύγετε όμως την έντονη γυμναστική τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Ήταν μαρτυριάρης
Επόμενο άρθροΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως και στις 4 Μαρτίου για το ασφαλιστικό