Αλεξάνδρεια: 20η Συνάντηση Χορωδιών Αλεξάνδρειας την Κυριακή 15 Μαίου

Alexandrian-Choirs-Logo-SingleΟ Δήμος και οι Χορωδίες Αλεξάνδρειας, Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές Φωνές, μας περιμένουν στην 20η Συνάντηση Χορωδιών Αλεξάνδρειας, τηνΚυριακή 15 Μαίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημαρχείου της Αλεξάνδρειας.

horod-1Η 1η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε το1996 από την ανάγκη για την ανταλλαγή της φιλοξενίας που δεχόταν η τότε Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας (νυν Μελισσάνθη). Παρά το δειλό ξεκίνημα, σύντομα εξελίχθηκε σε ισχυρό θεσμό αναβαθμίζοντας την τοπική πολιτιστική δράση, ενώ υπήρξε και η αφορμή να ενταθούν οι πιέσεις από τους φίλους της χορωδίας, ώστε το 1998 να ιδρυθεί και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Αλεξανδρινές Φωνές.

horod2Στα 20 χρόνια του θεσμού έχουν φιλοξενηθεί στην πόλη μας μικρές και μεγάλες χορωδίες της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αλλά και σημαντικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι χορωδίες Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, Δήμου Χίου και “Αρμονία” Πρέβεζας,  αλλά και του Σχολείου Σελισίμ της Σμύρνης, η “Επιλογή” Λεμεσού Κύπρου και η περίφημη Μπόντρα Πέσεν.

Έτσι και φέτος, στην 20η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλέξάνδρειας,  θα απολαύσουμε έξι σχήματα. Πιο συγκερκριμένα θα τραγουδήσουν οι χορωδίες:

  • Πολιτιστικού Σύλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Σταυρού
  • Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας
  • Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (γυναικεία και παιδική)
  • και φυσικά τους οικοδεσπότες, Αλεξανδρινές Φωνές και Μελισσάνθη.

Τις Χορωδίες Αλεξάνδρειας, όπως πάντα, διευθύνει η Ελένη Θεοδωρίδου, ο Κώστας Παντελίδηςσυνοδεύει στο πιάνο, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γρηγόρης Σαββόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

20η-ΣΧΑ-banner

Προηγούμενο άρθροΔυναμική εκπροσώπηση της Ημαθίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Επόμενο άρθροΣυμβουλές διατροφής για την καλύτερη απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις