Αλεξάνδρεια: Υποτονική εχθές η συμμετοχή του κόσμου στην καθαριότητα του Σιδ. Σταθμού.

Και εκεί που περιμέναμε να δούμε τουλάχιστον δεκάδες εθελοντές να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την καθαριότητα του σιδηροδρομικού σταθμού, αντίθετα είδαμε ανθρώπους μετρημένους στα δάκτυλα.

Τώρα το  να γράφαμε  ψευδέστατα  ότι όλα πήγαν καλά και ότι ο κόσμος μετείχε  σε αυτήν την κοινωνική συνάμα και οικολογική πράξη, ο « Έμβολος»  δεν το κάνει.  Αν έλειπαν και τα συνεργεία του Δήμου, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απελπιστική.

P1030715

Είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά, που οι συντονιστές φορείς “Ώρα για δράση – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής” και “ΕΕΕΔΣΑ – Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων” διοργανώνουν στην Ελλάδα το θεσμό Lets Do it Greece”. Στα πλαίσια αυτού του θεσμού καλούνται οι πολίτες κάθε ηλικίας να προσέλθουν εθελοντικά και να προσφέρουν χρόνο και εργασία επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

P1030712

Τώρα τι φταίει και οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι πολίτες. Ίσως η ανεπαρκής ενημέρωση και λίγο η άγνοια περί των αξιών του εθελοντισμού, αυτά τα δύο δημιουργούν ένα κοκτέϊλ αδιαφορίας με αποτέλεσμα την μη συμμετοχή του κοινού σε αυτά τα καλέσματα.

P1030718

Έπαινοι αξίζουν στα λιγοστά άτομα που προσέτρεξαν να αφιερώσουν χρόνο και εργασία για το καλό όλων των κατοίκων της πόλης μας!

Προηγούμενο άρθροΝάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές!! ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΠΑΟ Παλατίτσια 2-1 και φιέστα ανόδου! (φωτογραφίες-βίντεο)
Επόμενο άρθροΑΕ Αλεξάνδρειας: Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης- Δείτε την όλη στα 2 βίντεο