Αλεξάνδρεια: Τελετή λήξης Ακαδημίας Μπάσκετ Άθλος Αλεξάνδρειας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι την τελετή λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του συλλόγου μας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/06/2016 θα τιμήσει με την παρουσία του ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. που θήτευσε επίσης και στις άλλες μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης ,Άρη και Ηρακλή, θα βραβευθεί από τους ιθύνοντες της Ακαδημίας Άθλος για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα παραστεί και ο επί σειρά ετών Μάνατζερ του Δικεφάλου του Βορρά κ. Αριστοτέλης Ζουρνατζίδης.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου και θα περιλαμβάνει ασκήσεις επίδειξης από τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των τμημάτων της Ακαδημίας , διαγωνιστικά παιχνίδια , δώρα για τους νικητές και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

baner τελετή λήξης Ακαδημίας  2015-16ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σούλης Μαρκόπουλος,είναι γεννημένος στις 1 Μαρτίου 1949 στη Θεσσαλονίκη και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους και αναγνωρισμένους Έλληνες προπονητές. Το 2008 ανακηρύχθηκε σε κορυφαίο Έλληνα προπονητή της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αγωνίστηκε ως αθλητής στον Όλυμπο Σαράντα Εκκλησιών και στο Δημόκριτο, με τον οποίο έλαβε μέρος και στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

μαρκόπουλος φωτο
Σούλης Μαρκόπουλος

Αμέσως μετά το τέλος της καριέρας του ξεκίνησε από το Δημόκριτο την προπονητική του καριέρα.

Έχει εργαστεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης: τον Π.Α.Ο.Κ. τον ΆΡΗ και τον Μακεδονικό.

Την περίοδο 1993-94 υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αρχικά ως βοηθός προπονητή και όταν αποχώρησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ως πρώτος προπονητής. Βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας κατά την κατάκτηση του κυπέλου Κόρατς τον Απρίλιο του 1994. Την ίδια χρονιά οδήγησε το σύλλογο μέχρι τον τελικό των play-off της Α1.

Το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της χρονιάς, ενώ την επόμενη περίοδο, 2008-09, οδήγησε το Μαρούσι  στην 3η θέση του Πρωταθλήματος.

Το 2009 επέστρεψε για τρίτη θητεία στον ΠΑΟΚ όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Γιος του Σούλη Μαρκόπουλου είναι ο Χάρης Μαρκόπουλος που επίσης ακολουθεί καριέρα προπονητή.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη -Χρυσανθοπούλεια με συμμετοχή των Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί» (βίντεο-φωτο)
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ