Αλεξάνδρεια: Σοφία Τρεσίντση: «Πρώτα απ’ όλα μαμά και μετά επιστήμονας!» (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το «φαινόμενο» της επιστήμονος της Αλεξάνδρειας Σοφίας Τρεσίντση, μας έχει απασχολήσει από τα τέλη του περασμένου έτους.

 Ο emvolos.gr σκιαγράφησε την προσωπικότητά της, μετά τη μέγιστη διάκριση του επιτεύγματος της ομάδος Ερευνητών Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ της οποίας η Σοφία αποτέλεσε βασικό στέλεχος, να παρασκευάσει την  ευρεσιτεχνία του προϊόντος «AquAsZero». Μιας ιδιότυπης συσκευής διαχωρισμού και απομάκρυνσης του βλαβερού στοιχείου αρσενικού, από το πόσιμο νερό.

Η ανήσυχη όμως Σοφία δεν έμεινε σε αυτή τη διάκριση, συνεχίζοντας να δουλεύει αθόρυβα και μεθοδικά, με συνέπεια οι κόποι της να ανταμειφθούν με μία νέα υποτροφία αριστείας από το ΑΠΘ. Πρόκειται για μονοετούς διάρκειας μεταδιδακτορική έρευνα, για μια επιπλέον προσπάθεια εξουδετέρωσης βλαβερών στοιχείων που εντοπίζονται στο νερό, και πέρα του αρσενικού, όπως το αντιμόνιο, ο υδράργυρος κά.

Χαρακτηριστική όμως και η «στάση ζωής» για τη Σοφία Τρεσίντση, που πάνω απ’ όλα είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, που αποτυπώνεται με την παρακάτω φράση: «Πρώτα απ’ όλα μαμά και μετά επιστήμονας!»

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

DSC05839DSC05840DSC05841DSC05842

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου-Σχοινά -Γιορτή λήξης μαθητικής σεζόν – (βίντεο- φωτό)
Επόμενο άρθροΤην Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. Ευρώ