Αλεξάνδρεια: Κύριο θέμα η συγχώνευση των τριών γυμνασίων στο Δημ. Συμβούλιο. (βίντεο-φωτό)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Το μείζον θέμα που απασχολεί τον τομέα της τοπικής παιδείας του Δήμου μας το τελευταίο διήμερο, ήταν κι αυτό που απασχόλησε ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο στην Αλεξάνδρεια.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλης ενημέρωσε το σώμα ότι πράγματι υπάρχει πρόταση για συγχώνευση των τριών Γυμνασίων Πλατέος, Τρικάλων και Κορυφής. Το συγκεκριμένο έγγραφο-πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προτείνει ως παραμείνει ενεργό το τελευταίο Γυμνάσιο, αυτό στην Κορυφή, με την ονομασία «Γυμνάσιο Πλατέος».

dimotiko-simboulio-2Ως κύρια αιτιολογία αναφέρεται η  μεγάλη δυσκολία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης  να στελεχώσει με εκπαιδευτικό προσωπικό τρία Γυμνάσια, τα οποία απέχουν μεταξύ τους σε απόσταση 5 χλμ περίπου.

Κατόπιν παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, τόνισε την ιδιαίτερη σοβαρότητα του θέματος αυτού και ενημέρωσε όλους ότι θα λάβει χώρα για το συγκεκριμένο ζήτημα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για λήψη απόφασης, την προσεχή Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 15:00.

dimotiko-simboulio-3Από την πλευρά της παράταξης Φ. Δημητριάδη, ο κ. Βενιόπουλος δήλωσε ότι η πρόταση θα είναι ξεκάθαρη: «Όπως και παλαιότερα που το πετύχαμε ως διοίκηση, έτσι και τώρα, η θέση μας θα είναι στο να μην κλείσει κανένα από τα τρία Γυμνάσια».

Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΠλατύ-Θέατρο: Ο εξαιρετικός «Ταρτούφος» του Μολιέρου από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΒέροια: Πάμε ΣΙΝΕΣΤΑΡ – Τρεις υπέροχες ταινίες για όλους!