Αλεξάνδρεια: Κοντεύουν να υπερχειλίσουν τα αποστραγγιστικά κανάλια. Φούσκωσαν Λουδίας και Αλιάκμονας

Από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στην περιοχή μας κοντεύουν να υπερχειλίσουν τα αποστραγγιστικά κανάλια, ενώ αρκετά έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών Λουδία και Αλιάκμονα εξαιτίας της εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων από τις βροχές.

P1020846
Ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Αλιάκμονα
P1020854
Ο ποταμός Λουδίας είναι το μέσο όπου καταλήγει το σύνολο σχεδόν των αποστραγγιστικών καναλιών της περιοχής μας. Η στάθμη του ανέβηκε αρκετά.

Σε μερικά σημεία αρκετά αποστραγγιστικά έχουν υπερχειλίσει έχοντας πλημυρίσει τους αγρούς. Αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν εκτεταμένες ζημίες.

Σε μερικά σημεία τα αποστραγγιστικά έχουν συγκεντρωμένα σκουπίδια που συσσωρεύονται στις γέφυρες όπου στενεύουν, με αποτέλεσμα η ροή του νερού να εμποδίζεται σε σημαντικό βαθμό.

P1020848
Τα αποστραγγιστικά κανάλια βρίσκονται σε σημείο συναγερμού.

Αν τα αποστραγγιστικά υπερκορεστούν μη δυνάμενα να μεταφέρουν την ποσότητα των ομβρίων υδάτων, τότε ίσως να έχουμε εκτεταμένες πλημύρες και στα οικιστικά συγκροτήματα.

P1020852
Σε μερικά σημεία τα αποστραγγιστικά στην περιοχή της Αλεξάνδρειας έχουν υπερχειλίσει βρίσκοντας διέξοδο το νερό στους αγρούς.

Πάντως οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν την κοινωνία με την ψήφο του λαού, ας αφήσουν για λίγο τις καρέκλες τους μεριμνώντας για την αποτροπή των χειρότερων.

Προηγούμενο άρθροTαξίδι γεύσεων στην Αλεξάνδρεια Μέρος 6o – Συνταγή: Κοκαρόφυλλα
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας: Προληπτική Εξέταση Σακχάρου για τα άτομα Γ’ ηλικίας την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου