Αλεξάνδρεια: Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των προσφύγων και το πρόβλημα που ελλοχεύει!!

Του Βασίλη Σιμόπουλου

Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά στο θέμα των αφίξεων κυρίως, αλλά και των αποχωρήσεων, τις τελευταίες ημέρες στον χώρο      υποδοχής των Σύριων προσφύγων του στρατοπέδου 722 της              Αλεξάνδρειας.      

Ο συνολικός και Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Η-Σ αριθμός των μεταναστών έως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο που διαβάζετε(βράδυ 11ης Απριλίου 2016), έχει εκτοξευτεί πλέον στα 688 άτομα. Σήμερα το απόγευμα αφίχθησαν από την Ειδομένη άλλα 2 λεωφορεία με 55 άτομα επιβαίνοντες σε αυτά, εκ των οποίων οι 41 εγκαταστάθηκαν στον καταυλισμό και προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες, ενώ οι υπόλοιποι 14 αποχώρησαν ελεύθερα και με ιδία μέσα. Να σημειώσουμε επίσης, ότι μεταξύ των 688 έως τώρα αποκλειστικά Σύριων, αριθμούνται 4 άτομα (μία τετραμελής οικογένεια) ιρακινής καταγωγής και 5 επιπλέον άτομα παλαιστινιακής καταγωγής.

Παρά όμως το γεγονός ότι όπως πολλές φορές αναφέραμε η όλη κατάσταση  χαρακτηρίζεται από ηρεμία, τάξη και ομαλότητα, θα ήταν παράλειψη  να μην εστιάσουμε και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πρόβλημα αδιάκριτο αυτή τη στιγμή, με πιθανές όμως σοβαρά αρνητικές συνέπειες στο άμεσο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι το κανάλι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του στρατοπέδου και όπισθεν επίσης του διπλανού πρατηρίου καυσίμων SHELL, αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης και πιθανών ασθενειών. Και αυτό γιατί αποτελεί σημείο συγκράτησης όμβριων υδάτων, ενώ παράλληλα φέρει πυκνή και υψηλή βλάστηση. Εύκολα γίνεται κατανοητό, λόγω της εποχής που πλησιάζει, αλλά και του κλιματολογικού χαρακτήρα της περιοχής μας, ότι το σοβαρό πρόβλημα που αναμένεται να πλήξει τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, αποκτά διπλή υπόσταση. Έντομα (κουνούπια) καθώς και ερπετά (φίδια) σύντομα θα εισρεύσουν κατά σμήνη και αγέλες αντίστοιχα!

Άποψή μας και παράλληλα πρόταση για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, είναι η άμεση δραστηριοποίηση από πλευράς δημοτικής αρχής για αποψίλωση, καθαρισμό και απεντόμωση  του συγκεκριμένου χώρου.

Ο χρόνος, αμείλικτος όπως πάντα άρχισε να πιέζει…

Προηγούμενο άρθροΠ.Ν. Αράχου: Φιλικό τουρνουά υπέρ μνήμης του Θοδωρή Αραμπατζή
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Κύριο θέμα το μεταναστευτικό στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)