Αλεξάνδρεια: Ημερίδα «Παραβατικές Συμπεριφορές στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο»

STNIKAS
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώθηκε ημερίδα με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας και του διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Νησίου κου Βαρακλή Μανώλη με θέμα «Παραβατικές Συμπεριφορές στο Νηπιαγωγείο και  στο Δημοτικό Σχολείο. Νομικό, Κοινωνικό και Παιδαγωγικό Πλαίσιο Αντιμετώπισης .

IMG_0035

Πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτών παρακολούθησαν την ημερίδα ενώ χαιρετισμό απεύθυναν  ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Παναγιώτης Γκυρίνης  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νίκος Μπρουσκέλης και ο κος Μόσχος Κυτούδης πρόεδρος Σχολ. Επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης .

Στην ημερίδα μίλησε η κα Βασιλική Μπούρα (εισαγγελέας ανηλίκων Βέροιας) με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία και ο ρόλος των εκπαιδευτικών», ο κος Κων/νος Μίζας  (επιμελητής ανηλίκων Βέροιας) με θέμα «τα πρότυπα, ο καταναγκασμός της επιτυχίας, η απώλεια εμπιστοσύνης και η συνακολούθη διάβρωση του   κοινωνικού ιστού ως γόνιμο υπέδαφος της παραβατικότητας», ο Αριστοτέλης  Σιδηροπούλος (πρόεδρος της «Πρωτοβουλία για το παιδί») με θέμα «Δομές παιδικής προστασίας και Bulling η πρωτοβουλία για το παιδί ως υποδοχέας του προβλήματος»,η κα Μαρία Πανταζή  (Δ/ντρια «Σπιτιού Βεργίνας»)  με θέμα υποδοχή του προβλήματος Bulling και λειτουργία  «Σπιτιού Βεργίνας»  ενώ οι εισηγήσεις έκλεισαν με τον κο Κων/νο Στεφανάκη( Πρόεδρο του τμήματος Αλεξάνδρειας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) με θέμα «Οι κοινωνικές διαστάσεις της παραβατικής συμπεριφοράς» .

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βέροιας κος Ζαρκατζιάς Στέφανος ο οποίος  παρότρυνε τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλουν   περιπτώσεις Bulling ούτως ώστε να μπορεί η εισαγγελία να παρέμβει άμεσα.

Δείτε το βίντεο από την ημερίδα:

Φωτογραφίες:

IMG_0035 IMG_0037 IMG_0033 IMG_0038 IMG_0046 IMG_0044 IMG_0060 IMG_0062 IMG_0076 IMG_0114 IMG_0115 IMG_0117 IMG_0128 IMG_0154 IMG_0157

Προηγούμενο άρθροΗμέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 2015: Σβήνουμε τα φώτα μας
Επόμενο άρθροΠλατύ: Τίτλοι τέλους για τον Αγροτικό Αστέρα για φέτος. !!! Βίντεο και φωτογραφίες.