Αλεξάνδρεια-Δημ. Συμβούλιο: Ομόφωνη απόφαση για παραμονή όλων των σχολείων με ευρύτερη ανακατανομή.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα, αλλά τελικά υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, η οποία είναι ξεκάθαρη: « Παραμονή σε λειτουργία των τριών κτιρίων και των τεσσάρων σχολείων ως έχουν, σε Πλατύ-Τρίκαλα-Κορυφή , με ευρύτερη κατανομή μαθητών».

DSC05795Ακούστηκαν δημόσια οι απόψεις σχεδόν ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου -όπου όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις- καθώς και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Πλατέος, Κορυφής, Τρικάλων, Κλειδίου, Αράχου και Νησελίου. Ακόμη το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Μόσχος ο οποίος ήταν παρών στην αίθουσα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Πλατέος κ. Πρόδρομος Κοζίδης.

DSC05802Άξιο αναφοράς, το σημερινό έγγραφο που έφτασε στον Δήμο Αλεξάνδρειας από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης και προτείνει την ονομασία του νέου Λυκείου που δύναται να δημιουργηθεί, ως «Λύκειο Πλατέος-Κορυφής».

DSC05800Τέλος, έπειτα από ψηφοφορία προέκυψε όπως αναμενόταν η ομόφωνη απόφαση της διατήρησης των τεσσάρων σχολείων (τρία γυμνάσια-ένα λύκειο) και των τριών κτιρίων, με ευρύτερη ανακατανομή μαθητών από όλο τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

DSC05810DSC05793DSC05801

Προηγούμενο άρθροΑΕ Αλεξάνδρειας: Γεύμα διοίκησης και τεχνικού τιμ, μία όμορφη παρέα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2016