Αγρότες: «Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις για να μην καταστραφούμε».

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες κρίνοντας ανεπαρκείς τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Γεωργίας κο Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι αγρότες μαζί με τους κτηνοτρόφους από την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Αττική κρίνουν τις κινητοποιήσεις τους μονόδρομο, γιατί πιστεύουν, και έτσι είναι, πως αν περάσουν το φορολογικά μέτρα, πολύ απλά θα φτωχοποιηθούν και εν τέλει θα αφανιστούν.

Οι αγρότες εκτός των άλλων προγραμματίζουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα το επόμενο δεκαήμερο.

Τα πρώτα μπλόκα ανακοινώθηκαν από τους αγρότες των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Οι αγρότες της Ηλείας σήμερα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαραθιάς της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου. Οι αγρότες της Αρκαδίας σχεδιάζουν να στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Βαγγέλης Αποστόλου μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής των αγροτών δήλωσε: «Θα βρούμε λύση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Οι αγρότες όμως δεν ικανοποιήθηκαν με αυτή την απάντηση. Παράλληλα εξέφρασαν προς τον υπουργό τους σοβαρούς προβληματισμούς τους σχετικά με το ασφαλιστικό και ζήτησαν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε δυσβάσταχτες αλλαγές στην φορολόγησή τους.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αντικειμενικός σκοπός των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι η ματαίωση των φορολογικών μέτρων του νέου πολυνομοσχεδίου που κυριολεκτικά αποτελούν την χαριστική βολή στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΦρόσω Καρασαρλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έφτασε η στιγμή να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή»
Επόμενο άρθροΕΦΕΤ: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής