Αγρότες Λάρισας: Προχωρούν σε μπλόκο στα Τέμπη

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας αποφάσισε να στήσει μπλόκο στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη των αγροτών που έγινε στον Πλατύκαμπο.

Αρχικά οι σκέψεις ήταν να στηθεί αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Γυρτώνης, αλλά κατόπιν πρότασης που έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφασίσθηκε να στηθεί το μπλόκο στα Τέμπη επειδή αποτελούν πανελλήνιο σημείο αναφοράς.

Από σήμερα Κυριακή ξεκινούν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών, ενώ την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο της Γυρτώνης από όπου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν όλοι μαζί για τα Τέμπη.

Τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων του Ν. Λάρισας:

1 Το φορολογικό που τους συνθλίβει.

2 Το ασφαλιστικό που τους συντρίβει και τους ρίχνει στην αβεβαιότητα

3 Το κόστος παραγωγής που έγινε δυσβάσταχτο

4 Πληρωμές δικαιωμάτων

5 Επιστροφές πληρωμών πετρελαίου

6 Πληρωμή εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους

7 Φορολόγηση του κρασιού

Επίσης αγρότες του Ν. Σερρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, ενώ παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ελλάδας αποφάσισε η 20η Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί για τον αγώνα τους.

Επίσης στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά την διάρκεια των εγκαινίων  της Agrotica και δεν αποκλείεται στην συνεχεία να πραγματοποιηθεί  νέα κάθοδος των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα.

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Βατανιακός 56-76 «Ήττα-σοκ!» (βίντεο-δηλώσεις)
Επόμενο άρθροΆρης Παλαιοχωρίου-Εθνικός Κλειδίου 1-1 Άφησαν βαθμούς πάλι οι κίτρινοι! (δηλώσεις Καλυβιώτη, Πρίντζιου)