ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Καταφθάνουν συνεχώς οι αγρότες στην Αθήνα

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων προετοιμάζει το μεγαλύτερο ίσως παναγροτικό συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετέχουν πάνω από 65 μπλόκα τουλάχιστον.

Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις. Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, χιλιάδες αγρότες από όλη την χώρα θα διαμαρτυρηθούν , ενώνοντας την φωνή τους με την φωνή τους ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Αρχικά οι αγρότες θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και θα  διαμαρτυρηθούν και αμέσως μετά θα  πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα για να λάβουν  μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

agr2
Αγρότες από την Κρήτη μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρούν ειρηνική κατάληψη.

Το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα λαμβάνει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων κατά του  Ασφαλιστικού, αφού συμμετοχή και συμπαράσταση έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ παράλληλα συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Πλατεία Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει δικηγόροι, γιατροί,  και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από την άλλη πλευρά σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Η Τροχαία έλαβε εντολή να πραγματοποιεί ελέγχους σε νταλίκες και τρένα για εντοπισμό κρυμμένων τρακτέρ.

Πάντως η αστυνομία έχει εντολές να μην έρθει σε σύγκρουση με τους αγρότες και γι’ αυτόν τον λόγο ο έλεγχος περιμετρικά της Αθήνας ανατέθηκε στην Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα βρίσκονται περισσότερο στο κέντρο της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Να την δηλώσει ο άλλος…
Επόμενο άρθροΕΣΠΑ: Άνοιξαν τα προγράμματα που περίμεναν χιλιάδες επιχειρήσεις – Ποιους αφορούν