Έρχονται πρόστιμα για ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει την διασταύρωση στοιχείων και από το τέλος του μήνα αναμένεται η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων για ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών διασταυρώνει τα στοιχεία όχι μόνο όσων έχουν ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και αυτών που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο. Έτσι μέσω των διασταυρώσεων αναμένεται να εντοπιστούν ακόμη και όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσοι δεν πέρασαν τα οχήματά τους ΚΤΕΟ μέσα στις προθεσμίες, θα λάβουν έγγραφη ειδοποίηση για να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ. Όσοι έχουν ανασφάλιστο το όχημα τους θα χρεωθούν με 250 ευρώ, ενώ αν δεν προχωρήσουν στην ασφάλιση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτερες ποινές, όπως αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος. Ακόμα και ποινή φυλάκισης προβλέπει ο νόμος, αν ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου είναι υπότροπος και εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο.

“Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα” ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σχετικά με τους περίπου 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι, επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτα: 1 Έκανε ότι του έκαναν – 2 Ήθελε να της τον γνωρίσει…
Επόμενο άρθροΕυκαιρίες ΕΣΠΑ: Τέλος εβδομάδας ξεκινούν 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ