Χωρίς πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη 7-4-2016

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας  συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η ΟΣΥΠΑ με αφορμή τη διαφαινόμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, που θα οδηγήσει στην επαιτεία όλους μας, παρά το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές μας εισφορές «φαγώθηκαν» από τους επιτήδειους

Απεφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την 07-04-2016,  από 00.00 έως 23.59 τοπική με το διεκδικητικό της πλαίσιο και με τη προσθήκη «ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ».

Επισημαίνεται ότι στην προκηρυχθείσα απεργία εφαρμόζουμε το Ν.2224/1994 άρθρο 10 παρ. 1 με το οποίο καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1,2,4,5 και 6 του Ν.1915/1990 και ως εκ τούτου  σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και το Ν.1264/1982, κατά την διάρκεια της απεργίας θα παρέχεται το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

Α) Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.

Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.

Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.

Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

Η σχετική αγγελία (ΝΟΤΑΜ) θα πρέπει να είναι σαφής και απαγορευτική για α/φη που δεν εμπίπτουν στα παραπάνω και προς αποφυγή προβλημάτων που

θα ανακύψουν στις υπηρεσίες εδάφους και λειτουργίας του αεροδρομίου, για τη διασφάλιση των οποίων και σύμφωνα με τα παραπάνω είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η ΥΠΑ.

Ως προς την πυρασφάλεια αεροδρομίων έχοντας υπόψη την υπουργική απόφαση ΥΠΑ/ΓΔΑΜ/10719/51/12-3-01 επισημαίνουμε ότι:

«Κανένα α/φος δεν θα απογειώνεται ή προσγειώνεται στα Κρατικά Πολιτικά αεροδρόμια, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενους υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης»,  ως εκ τούτου : «Πυρασφάλεια θα παρέχεται μόνο για τις πτήσεις που προβλέπονται ότι θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας».

Προς τούτο, θα πρέπει η ΥΠΑ να ενημερώσει εγγράφως όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα αυτό.

Το προσωπικό ασφαλείας βάσει του άρθρου 21 του Ν.1264/1982 θα οριστεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της ΟΣΥΠΑ. Στα Α/Δ όπου υφίστανται τοπικοί σύλλογοι το προσωπικό ασφαλείας θα οριστεί από αυτούς. Όπου δεν υπάρχει τοπικός σύλλογος σαν προσωπικό ασφαλείας ορίζεται το προσωπικό της βάρδιας.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν  τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία που έχουν κλείσει εισητήριο.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Βέροια – Νάουσα ανάμεσα στους 51 Δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
Επόμενο άρθροΑνέκδοτα: 1 Έβλεπε καλά.. – 2 Στον οδοντογιατρό