ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Εκδήλωση για την προστασία Α’ κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- συζήτηση με θέμα κόκκινα δάνεια και τα νέα δεδομένα στους πλειστηριασμούς και την προστασία Α’ κατοικίας την Δευτέρα 25/01 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Θα μιλήσουν οι :

Φωτεινή Αχτσίδου και Κωστατζίκη Ρωξάνη , Δικηγόροι μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε από τις σειρήνες της παραπληροφόρησης ότι δήθεν μας παίρνουν τα σπίτια οι Τράπεζες και ότι αυτό γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Τι παραλάβαμε:   Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε αποδεχθεί την ολοκληρωτική άρση κάθε προστασίας της Α΄ κατοικίας.  Αυτό επιβεβαιώθηκε δημόσια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι πετύχαμε:   Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε την ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την προστασία της πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ισχύουν τα όσα προπαγανδιστικά ισχυρίζεται μερίδα του τύπου και αναπαράγουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.

-Το 94% των Ελλήνων δηλώνουν φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.

-Με βάση την πανελλήνια απογραφή πληθυσμού- κατοικίας της ΕΛΣΤΑΤ του 2011 το 87% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι μέχρι 120 τ.μ

-Εισάγονται επίσης για πρώτη φορά σημαντικοί θεσμοί όπως:

–η συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή της δόσης,

–η διαγραφή σημαντικού τμήματος του χρέους μετά από τριετία

Συγκεκριμένα προστατεύεται περίπου το 70% των οφειλετών στεγαστικών δανείων τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούσαν την προστασία μόλις του 16% ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την συνολική κατάργηση της προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΑΓΡΟΤΕΣ- Οι κινητοποιήσεις, οι σύλλογοι και η αντιφατική συνύπαρξη μεγάλων και φτωχών αγροτών σ΄ αυτούς
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Παρουσίαση βιβλίου: «Ο ΚΑΛΥΒΟΔΑΣΚΑΛΟΣ»