Πώς να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από το κρύο

Παρόλο που ο καιρός είναι καλός στην χώρα μας και χειμώνα δεν νιώσαμε ακόμα, καλό είναι να πάρουμε τα μέτρα μας γιατί το κρύο είναι πιο ύπουλος εχθρός της επιδερμίδας από τον ήλιο, καθώς σε αντίθεση με αυτόν δεν είναι «ορατό».

alimperti maria katsani
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Κ. Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 Οι εναλλαγές που κάνουν οι υψηλές με τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής στρεσάρουν τα δερματικά κύτταρα, ειδικότερα όταν βγαίνουμε απότομα έξω από ζεστά μέρη, γι αυτό και επιβάλλεται να προστατεύουμε το πρόσωπό μας φορώντας καθημερινά μια κρέμα ημέρας με ενυδατική και αντιοξειδωτική σύσταση κάτω από το καθημερινό μας μακιγιάζ.

 Αν νιώσουμε την επιδερμίδα μας να τραβά στο κρύο, σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε την κρέμα μας με μια άλλη που να έχει πιο κρεμώδη ή πιο ενισχυμένη σύσταση, αλλά και να είναι ταυτόχρονα υποαλλεργική χωρίς άρωμα ή χρώμα ώστε να μη δημιουργεί ερεθισμούς.

 Μια ερώτηση σε δερματολόγο δεν θα ήταν κακή αλλά καλό θα ήταν να μην προμηθευόμαστε τα καλλυντικά μας από μη πιστοποιημένα μαγαζιά με μάρκες άγνωστης προέλευσης και ποιότητας.

 Μια πολύ απλή και αγνή λύση είναι η κηραλοιφή, αλλά και το αγνό ελαιόλαδο που μπορεί να απλωθεί στο πρόσωπο τη νύχτα και να δράσει θεραπευτικά ή προληπτικά κατά του ταλαιπωρημένου δέρματος.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Φρόσως Καρασαρλίδου στη Βουλή για την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση.
Επόμενο άρθροΑγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ