Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι είναι αυτό;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βόμβα μεγατόνων από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο zougla.gr.  Η υποκλαπείσα (από τον υπερκοριό της ΕΥΠ) τηλεφωνική συνομιλία του Μαρινάκη με τον συνεκδότη εβδομαδιαίας εφημερίδας, τον Ιούλιο του 2012, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Βαριές σκιές για σκοτεινή συναλλαγή! Διαψεύδει η ΠΑΕ Ολυμπιακός (!!!) αντί του εμπλεκομένου».

    ΕΘΝΟΣ: «Το νέο εφάπαξ-Όλη η υπουργική απόφαση»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «Πώς θα υπολογίζεται το βοήθημα για όσους αποχώρησαν από 1ης Σεπτεμβρίου 2013. Μειώσεις έως 18,26% στο Δημόσιο, έως 20% στη ΔΕΗ, αυξομειώσεις 5-10% στους εμποροϋπαλλήλους και αυξήσεις στους εργαζομένους μετάλλου. «Ξεκλειδώνει» η καταβολή για 62.000 δικαιούχους».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανατροπή για όλες τις πρόωρες!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανακαλούνται χιλιάδες απορριπτικές αποφάσεις της τελευταίας 5ετίας για πρόωρη σύνταξη, οι νέοι δικαιούχοι θα πάρουν και αναδρομικά. Με το νέο καθεστώς θα συνυπολογίζονται δωρεάν στο συντάξιμο χρόνο από 100 έως 300 ένσημα λόγω ασθένειας»..

  ΕΣΤΙΑ: «Η αλήθεια για το Δημόσιο»!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ποια είναι η «αλήθεια για το ελληνικό Δημόσιο»; Ότι είναι το μοναδικό στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο που θα δαπανούσε περίπου 7.000 ευρώ για να διανείμει μία έκδοση, με αυτό τον τίτλο, σε μία μόνο εφημερίδα της αρεσκείας του, εκτιμώντας ότι έτσι θα αποκαταστήσει το κύρος του».

  Η ΑΥΓΗ: «3+1 άξονες για Σύνταγμα πολιτών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «βαθιές αλλαγές στη λειτουργία του δημόσιου βίου, της Δημοκρατίας και του κράτους με ενίσχυση των στοιχείων άμεσης δημοκρατίας και του ρόλου των πολιτών, σχεδιάζει η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία για αναθεώρηση του Συντάγματος που ανακοίνωσε χθες και θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουλίου».

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Μαξίμου πάει Σύνταγμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης και φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Οι αποφάσεις ελήφθηκαν χθες, σε σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ το EuroWorking Group έδωσε στην κυβέρνηση 24 ώρες, προθεσμία, προκειμένου να επιλυθούν οι εκκρεμότητες για το Ελληνικό και την εκχώρηση του 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ».

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μπλόκο ΣτΕ σε αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέκρουσαν ρυθμίσεις που σχεδίαζε να προωθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία για τα δημόσια έργα και τις δημόσιες συμβάσεις. Άσκοπες και αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης».

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο «εργασιακός μεσαίωνας» προαπαιτούμενο για την ανάκαμψη του κεφαλαίου»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με δηλώσεις και διαρροές στον Τύπο, κυβέρνηση και κουαρτέτο «φτιάχνουν κλίμα» για τον επόμενο γύρο της «αξιολόγησης», όπου βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης θα αποτελέσουν οι νέες ανατροπές στα Εργασιακά».

   ΤΑ ΝΕΑ: «Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τις συγκοινωνίες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η διάλυση των συγκοινωνιών στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα για την ταχεία επιστροφή στης άφρονες πολιτικές διαχείρισης του κράτους με κομματικούς όρους. Τα ελλείμματα και η ακινησία του στόλου των οχημάτων δεν αποτελούν τυχαία ούτε μοιραία εξέλιξη αλλά αποτέλεσμα μιας πολιτικής που μας πάει πέντε χρόνια πίσω και αποκαλύπτει εγκληματικά λάθη και παραλείψεις».

    KONTRA NEWS: «Δώστε μας τα λεφτά για τη δόση πριν οι Άγγλοι ψηφίσουν «όχι» »

Η εφημερίδα γράφει ότι «το μαρτύριο της σταγόνας για τη δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που την έχουμε πληρώσει με αίμα και θυσίες, συνεχίζεται για δύο ακόμα ημέρες, μέχρι να τακτοποιηθούν και άλλες νέες…. «εκκρεμότητες», που εντόπισαν πάλι τα σαΐνια που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση!».

akelioEleftheri OraIefimeridaImerisia VeriasMakedoniaStarpressTyposthessalonikisΕspresso

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επενδύστε στη χώρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρόσκληση Αλ. Τσίπρα στους εφοπλιστές. Στόχος μας να πείσουμε τος Έλληνες εφοπλιστές να συνδράμουν στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση της οικονομίας. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επιχειρηματικών συμφωνιών με φόντο την ελληνική ναυτιλία».

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αξιολόγηση σε δόσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group έφυγαν όλοι οι αστερίσκοι από την αξιολόγηση προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε μια βασανιστική διαδικασία».

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

ArenaSportday

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 7 Ιουνίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΗ ανάπτυξη, ο δημόσιος τομέας και το Κράτος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος