Ποια φορολογικά μέτρα εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο

Κατά το χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο αποφασίσθηκαν, κάτω από τις συνεχείς πιέσεις των εταίρων μας, μερικά φορολογικά μέτρα τα οποία ετοιμάζεται να συμπεριλάβει η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

 Τα φορολογικά μέτρα που αποφασίσθηκαν είναι:

1  Πληρωμή με πιστωτικές κάρτες . Αρχικά το μέτρο θα προβλέπει πληρωμές με πιστωτικές κάρτες υποχρεωτικά στα νησιά για αγορές 70 ευρώ και άνω, ενώ θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

2  Τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία. Το ύψος του τέλους θα είναι από 1 έως 5 ευρώ.

3 Καταθέσεις εξωτερικού που δεν δηλώθηκαν. Το σχέδιο προβλέπει ένα φόρο 15-20% για την αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό. Τα χρήματα δεν θα είναι υποχρεωτικό να επανέλθουν στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο εξετάζεται σε περίπτωση επαναπατρισμού ο φόρος να είναι μικρότερος.

4 Αυξάνεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.

5  Περαίωση δηλώσεων. Υποβολή δηλώσεων για εισόδημα και ΦΠΑ περασμένων ετών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά μόνο με την πληρωμή του φόρου που αναλογεί.

6  Λοταρία αποδείξεων. Με κλήρωση θα επιβραβεύονται όσοι μαζεύουν αποδείξεις.

7 Κλείσιμο  φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται στα δικαστήρια. Οι φορολογούμενοι αν θα πληρώσουν τους φόρους και θα έχουν έκπτωση από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Και ίσως οι ευρωπαίοι εταίροι μας απαιτήσουν και πρόσθετα φορολογικά μέτρα μια και οι φήμες που διαδίδονται μιλούν για ύφεση και πάλι της ελληνικής οικονομίας. Εκείνο που δεν σκέφτονται όμως είναι που θα βρούνε τα χρήματα οι φορολογούμενοι, μια που η μακροχρόνια οικονομική  αφαίμαξη ρήμαξε οικονομικά και ψυχικά τον λαό.

 

Προηγούμενο άρθροΣτο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια – γνωριμία με την Forever Living Products
Επόμενο άρθροΦρόσω Καρασαρλίδου: Η υπερψήφιση του Ν/Σ για την ΕΒΖ δίνει τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ