Μερικές αιτίες πονοκεφάλου που δεν φανταζόσουν ποτέ

Υποφέρεις από συχνούς πονοκεφάλους; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίνε κάποια πράγματα στην καθημερινότητά σου γι ’αυτό; Διάβασε παρακάτω και θα δεις πως υπάρχουν 6 πράγματα που χρησιμοποιείς ή

κάνεις κάθε μέρα και μπορεί να σου προκαλούν ημικρανίες χωρίς να το ξέρεις. Το καλό είναι πως διορθώνονται πολύ εύκολα..

ponokefalos2

1. Το τηλέφωνό σου

 Το να βάζεις το τηλέφωνό σου μεταξύ αφτιού και ώμου για κλήσεις που διαρκούν περισσότερο από δύο λεπτά μπορεί να βλάψει το λαιμό σου και να οδηγήσει σε έντονους πονοκεφάλους. Χρησιμοποίησε hands-free ή ανοιχτή ακρόαση όποτε αυτό είναι εφικτό.

2. Η καρέκλα σου

Οι περισσότερες καρέκλες είναι κατασκευασμένες για άντρες που έχουν ύψος γύρω στο 1.72. Αν η καρέκλα σου είναι πολύ μεγάλη για σένα μπορεί να μη στηρίζει καλά την πλάτη σου με αποτέλεσμα να σου προκαλεί πονοκεφάλους.

3. Ο καφές σου

 Αν πίνεις πολλούς καφέδες μέσα στη διάρκεια της ημέρας και παραλείψεις ένα πρωινό τη “δόση” σου τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις προβλήματα πονοκεφάλου. Η λύση δεν είναι να κόψεις τον καφέ με τη μία αλλά να τον μειώσεις σταδιακά πίνοντας ντεκαφεϊνέ.

4. Ο υπολογιστής σου

 Αν κάθεσαι με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα μάτια σου και κατά συνέπεια στο κεφάλι σου. Αγόρασε ένα προστατευτικό οθόνης (αν δεν το έχει από μόνο του ο υπολογιστής σου) και κάποιες φορές προσπάθησε να κοιτάς κάπου αλλού πέρα από την οθόνη για να ξεκουράζεται το βλέμμα σου.

5. Οι τεμπέλικες Κυριακές σου

 Ξύπνα 2-3 ώρες αργότερα από την ώρα που έχεις συνηθίσει να ξυπνάς τις καθημερινές και μπορεί να έχεις ημικρανίες. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα προσπάθησε να ξυπνάς την ώρα που ξυπνάς τις καθημερινές.

6. Η τσάντα σου

 Αν η τσάντα σου ζυγίζει περισσότερο από 5 κιλά μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα και κατά συνέπεια να σου φέρει πονοκέφαλο. Ελάφρυνέ την όσο γίνεται ή μοίρασε τα πράγματά σου σε δύο τσάντες και κράτα από μία τσάντα σε κάθε σου χέρι.

Προηγούμενο άρθροΤα ψάρια – ασπίδα κατά του καρκίνου του μαστού
Επόμενο άρθροΤώρα μπορείτε να εξαφανίσετε το όνομά σας από το διαδίκτυο