Επίσκεψη της συγγραφέα κ. Ελισάβετ Τάρη στο Δημοτικό Σχολείο Νησίου Ημαθίας

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας: Επίσκεψη της συγγραφέα κ. Ελισάβετ Τάρη

sx3

Στα πλαίσια του προγράμματος της  φιλαναγνωσίας  που τη φετινή χρονιά συμμετέχει το σχολείο μας, οι τάξεις Α΄,Β΄και Γ΄διάβασαν και συνάμα ταξίδεψαν με τους ήρωες του παραμυθιού: “Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί”της συγγραφέα και Σχολικού Συμβούλου 1ης Περιφέρειας Π.Ε. Πέλλας, κυρίας Ελισάβετ Τάρη.

sx4

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας ήταν στην ευχάριστη θέση να δεχθεί την επίσκεψη της κυρίας Ελισάβετ, για να συζητήσει μαζί με τα παιδιά για το βιβλίο της αλλά και για να παίξει μαζί τους!

sx2

Μετά από την ανάγνωση σημαντικών αποσπασμάτων του βιβλίου, τα παιδιά έλαβαν το ρόλο του δημοσιογράφου, θέτοντας ερωτήσεις στη συγγραφέα που αφορούσαν την προσωπικότητα κάποιων από τους μάγους και τις μάγισσες του βιβλίου, τους πλανήτες του παραμυθιού και τις σχέσεις των ηρώων μεταξύ τους. Κατόπιν, τα παιδιά πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως την εικονογράφηση των αριθμών με διαφορετικό και αστείο τρόπο, το παίξιμο ρόλου ανάμεσα σε δημοσιογράφους και μάγους ή μάγισσες, το παίξιμο παιχνιδιού με ανεστραμμένες μαγικές λέξεις και τη δημιουργία υπερρεαλιστικού παραμυθιού από τα παιδιά. Στο τέλος, όλα τα παιδιά χορέψανε στον ρυθμό του τραγουδιού που συνόδευε το βιβλίο! Η χαρά των παιδιών ήταν απεριόριστη και ο ενθουσιασμός μεγάλος!

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ελισάβετ Τάρη για την επίσκεψή της!

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Νησίου: http://dim-nisiou.ima.sch.gr/?p=1329

Προηγούμενο άρθροΚέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο
Επόμενο άρθροΜε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος – Δηλώσεις