ΓΕ.Λ. ΠΛΑΤΕΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕ.Λ. ΠΛΑΤΕΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

   Για τη σχολική χρονιά 2015 – 16 ο θεματικός άξονας ήταν «Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

   Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής οι σχολικές μονάδες 1. Γυμνάσιο Πλατέος, 2. Γυμνάσιο Κορυφής και 3. Γενικό Λύκειο Πλατέος, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατέος, συνδιοργάνωσαν δράσεις αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών και στάσεων, οι οποίες στο σύνολο τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών, προάγοντας ταυτόχρονα το θεσμό του «Κοινωνικού Σχολείου».

   Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν: 1. Προβολές ταινιών μικρής διάρκειας σχετικές με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2. Ποδηλατοδρομία Πλατύ – Λιανοβέργι – Πλατύ δημοτικό σχολείο και τερματισμός στο σχολείο. 3. Τουρνουά αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

   Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η μαζική συμμετοχή, η δράση και η ενέργεια που έβγαλαν μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις οι οποίες σχεδιάστηκαν οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο σύνολο τους σχεδόν από τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την στελέχωση του εκπαιδευτικού δυναμικού των σχολείων.

   Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθυντές των σχολείων ευχαριστούν για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της ημέρας τους:.

1 κ. Σιδηρόπουλο Ευθύμιο, Διοικητή του Α.Τ. Πλατέος για τη διάθεση των 2 περιπολικών που συνόδευαν τους μαθητές στην ποδηλατοδρομία.

2 κ. Παντοπούλου Μάρθα, Πρόεδρο του Τ.Σ. Πλατέος που φρόντισε μέσα στο Σαββατοκύριακο να ετοιμαστεί ο αύλειος χώρος ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες,

3 τους μαθητές που ανέλαβαν τη διοργάνωση των αγώνων με την παρουσία τους ως διαιτητές και γραμματείες προβάλλοντας και ένα άλλο ρόλο των αθλητικών αγώνων.

4 τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Καρκαντώνη Ιωάννα και Πιτσαρή Αικατερίνη που συντόνισαν τις εκδηλώσεις (παρότι βρίσκονται στον αέρα ως προς τις τοποθετήσεις των).

«Εικόνες, έργα με λίγα λόγια . . .»

a1 a2 a3 a4 a5 a6 a7 a8 a9 b1 b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 b9 c1 c2 c3 c4 c5 c6 c7 c8 c9 d1 d2 d3 d4 d5 d6

 

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μελίκη η εκδήλωση για την τρίτη ηλικία.
Επόμενο άρθροEπίσκεψη ΣΔΕ Νάουσας σε παρουσίαση βιβλίου