Γεώργιος Ουρσουζίδης: Συμφωνία για Ελληνικό Σχολείο Μονάχου

 

oyr

Αθήνα, 6-3-2016

Προς τους:

1)  Γενική Πρόξενο  Μονάχου

Κα Παναγιώτα Κωσταντινοπούλου

2)  Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας

Μονάχου   κ. Σπύρο Ξενάκη

3)  Συντονιστή Εκπαίδευσης

κ. Ιωάννη Παπατσίμπα

4) Chairman M.A. στελέχους Υπ. Παιδείας

Βαυαρίας κ. Βασιλεία Τριάρχη

Αξιότιμες, Αξιότιμοι,

        Μετά την απολύτως θετική εξέλιξη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του σχολικού κτιρίου του Μονάχου για την ολοκλήρωση  της κατασκευής του, η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι τη λειτουργία του σχολείου.

        Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θ. Πελεγρίνης με επιστολή του, επιβεβαιώνει την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού (29-3-2016) για τη συνέχιση των εργασιών, άρα και την εκπλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπ. Παιδείας της Ελλάδας και του Υπ. Παιδείας της Βαυαρικής Κυβέρνησης – έχοντας μάλιστα τη διαβεβαίωση από πλευράς της Βαυαρικής Κυβέρνησης, ότι θα συνεισφέρει για τη συνέχιση του έργου, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, και όχι μετά την ολοκλήρωση αυτού, όπως είχε συμφωνηθεί κατ’ αρχάς. Υπό τον όρο η ελληνική πλευρά να ολοκληρώσει τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

         Έτσι, η επί σειρά ετών ανεκπλήρωτη επιθυμία της Ελληνικής Ομογένειας να έχει το δικό της σύγχρονο εκπαιδευτήριο, παίρνει σάρκα και οστά,  δημιουργώντας ακόμη καλύτερες συνθήκες μάθησης, όχι μόνο για τους έλληνες μαθητές της ομογένειας, αλλά  και για τους μαθητές γερμανικής καταγωγής.

         Η προσπάθεια ευοδώθηκε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χάρη  στην αμεσότητα και το συντονισμό  των Φορέων και των δύο χωρών.

        Εύχομαι καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ουρσουζίδης

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθροΗ HELLENIC SEAWAYS ενώνει ακτοπλοϊκά την Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του ΣΔΕ Νάουσας στο Δημαρχείο Νάουσας