Βραδιά του Ερευνητή 2015 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Υγιή πρότυπα για παιδιά και μεγάλους…

Ζήστε μαζί μας μια συναρπαστική βραδιά την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Συνολικά στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή συμμετέχουν 8 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Κόρινθος, Ρόδος, Πύλος.

Η βραδιά φέτος στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 24.00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλήθος τεχνολογικών επιτευγμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν από τους ερευνητές με διαδραστικό και εύληπτο τρόπο μέσα από επιστημονικά πειράματα, καλλιτεχνικά δρώμενα, συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα και ερευνητικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, που φέρνουν την έρευνα και την τεχνολογία σε ζωντανό διάλογο με την κοινωνία. Στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή, θα πραγματοποιηθεί επίσης σειράδράσεων-εκπλήξεων, οι οποίες θα προηγούνται ημερολογιακά της εκδήλωσης και σκοπεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τη Βραδιά και τους στόχους της.

Δείτε ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα, γνωρίστε τις «λεπτές ισορροπίες» μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα. Παρακολουθείστε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες για επίκαιρα θέματα και δείτε από κοντά τις λύσεις που προτείνουν ερευνητές για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Πάρτε μέρος στο κυνήγι θησαυρού και λύστε τους γρίφους που κρύβονται σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, μπείτε στο ταξί του ερευνητή και συζητήστε μαζί του, κάντε μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μαζί με το κινητό εργαστήριο Mobilab.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια. Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι με ώρα έναρξης στις 18:00 και Ελεύθερη Είσοδο.

Η αποστολή του ΕΚΕΤΑ είναι:

1 Προώθηση του τρίπτυχου Έρευνα – Ανάπτυξη – Καινοτομία

2 Διεξαγωγή Επιστημονικής Έρευνας Υψηλής Ποιότητας

3 Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών

4 Ισχυρή Συνεργασία με τη Διεθνή & Εγχώρια Βιομηχανία

5 Ισχυρή Συνεργασία με Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Πληροφορίες:

– ΕΚΕΤΑ / Τηλ.: 2310 498205 / E-mail: conference@certh.gr

www.certh.gr

ekepa-proskl

Προηγούμενο άρθροIογενής νόσος των βοοειδών: Εφίσταται η προσοχή των Κτηνιάτρων
Επόμενο άρθροΛΟΝΑΠ «Το Ρουμλούκι»: Αγιασμός – Έναρξη νέας σεζόν.