Αυτή είναι η σφήκα-δολοφόνος 6 εκατοστών που απειλεί την Ευρώπη [Βίντεο]

Καταστρέφει τα μελίσσια ενώ έχει σκοτώσει και ανθρώπους στη Γαλλία

Μελισσοκόμος στη Σλοβενία παρατήρησε και ανέφερε για πρώτη φορά την παρουσία στη χώρα, της τρομερής ασιατικής σφήκας που θεωρείται δολοφόνος των μελισσών.

 Ο μελισσοκόμος παρατήρησε αρχικά μεγάλη καταστροφή στα μελίσσια του για να εντοπίσει αργότερα τη σφήκα που εικάζεται ότι μπήκε στη χώρα από την Ιταλία, όπου ήδη είναι παρούσα.

Η Ένωση Μελισσοκόμων Σλοβενίας επιβεβαίωσε την παρουσία της ασιατικής σφήκας, η οποία είναι εισβολέας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τα τελευταία χρόνια προκαλεί τεράστιες ζημιές σε μελίσσια ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επικίνδυνη και για τους ανθρώπους, όχι μόνο σε όσους είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα. Ήδη στη Γαλλία 6 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το τσίμπημα της.

Πρόκειται για είδος σφήκας που φτάνει σε μήκος ακόμη και τα 6 εκατοστά και μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 60 χλμ. την ώρα. Οι μέλισσες γίνονται εύκολη λεία της αφού δεν διαθέτουν αμυντικούς μηχανισμούς για να την αντιμετωπίσουν.

Η σφήκα αυτή εισβάλει και στα μελίσσια και μπορεί να θανατώσει 40 μέλισσες το λεπτό.   Εκτός από την Ιταλία και τώρα τη Σλοβενία η ασιατική σφήκα έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της στη Γαλλία και στη Βρετανία.

Προέλευση: parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθρο7 λόγοι για να τρώτε πατάτες
Επόμενο άρθροΗ συνωμοσία των κινητών τηλεφώνων – Πόσο κινδυνεύουν τα 4 δισεκατομμύρια χρήστες τους;