Αστερούπολη στο Πλατύ: «Τα Ρουγκάτσια, παραδόσεις του Ρουμλουκιού και διάφοροι χοροί από συλλόγους παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου»

Αστερούπολη στο Πλατύ: «Τα Ρουγκάτσια, παραδόσεις του Ρουμλουκιού και διάφοροι χοροί από συλλόγους παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου»

aster28122015-97

Ένα από τα ωραιότερα έθιμα του Ρουμλουκιού, τα Ρουγκάτσια, καθώς και χοροί από 4 συλλόγους φιλοξενήθηκαν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο Πλατέος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αστερούπολη.

aster28122015-99

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικά από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας (ΛΟΝΑΠ Αλεξάνδρειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καμποχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου) και από την Πιερία (Πολιτιστικός σύλλογος Μακρυγιάλου) ενώ οι ίδιοι χόρεψαν στη συνέχεια υπό τους ήχους των χάλκινων του Αργύρη Μάντζιου.

aster28122015-89

Οι μικροί μας επισκέπτες συνέχισαν να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να επισκέπτονται το σπιτάκι της ζωγραφικής προσώπου αλλά και να στέλνουν γράμματα στον Αη Βασίλη ενώ οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες γεύσεις και κόκκινο κρασί.

aster28122015-73

Σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν την Αστερούπολη στο Πλατύ θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στο παραδοσιακό Καππαδοκικό ελληνικό γλέντι με ζωντανή μουσική & παραδοσιακά εδέσματα, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ».

aster28122015-113

Περιμένουμε και εσάς στον πεζόδρομο Πλατέος. Φυσικά με δωρεάν είσοδο και δωρεάν συμμετοχή στις δράσεις που διοργανώνει η Αστερούπολη.

aster28122015-115

Και ένα μήνυμα για τους μικρούς μας φίλους: μην ξεχνάτε να δηλώσετε συμμετοχή στο παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού – στο σπιτάκι της Υποδοχής.

Προηγούμενο άρθροΗ Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας αναβιώνει τα Ρουγκάτσια
Επόμενο άρθροΣτον παιδίατρο”- ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ στην 4Ε!