Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας – Ανακοίνωση

Τα πορίσματα για τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου του 2015 στις βαμβακοκαλλιέργειες έχουν σχεδόν στο σύνολο τους αναρτηθεί ,δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν σε καμιά περίπτωση η διαβεβαιώσεις  που είχαμε μετά από πολλές συναντήσεις  με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ αλλά και με παράγοντες  του Υπουργείου, ότι για φέτος θα υπάρξει ελαστικότητα και το 70% περίπου των παραγωγών θα αποζημιωθούν .

Δυστυχώς το 90% περίπου των παραγώγων σε Ημαθία και Πέλλα μένουν εκτός αποζημιώσεων.

Δυστυχώς όλοι όσοι εμπλέκονται με τον ΕΛΓΑ αντί να προσπαθήσουν να αλλάξουν το κανονισμό προς  όφελος των παραγωγών ,που είναι και οι αποκλειστικοί χρηματοδότες του ,ανακαλύπτουν τρόπους ώστε να μην αποζημιωθεί μεγάλο μέρος αυτών ξεθάβοντας προϋποθέσεις αποζημίωσης οι οποίες δεν ίσχυσαν ποτέ ως τώρα και δεν είναι εφαρμόσιμες.

Προσθέτοντας σε όλα τα παραπάνω τη μη κάλυψη ζημιογόνων αιτιών στις δενδροκαλλιέργειες αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΕΛΓΑ τείνει  να αλλάξει ρόλο και από εργαλείο για εμάς μετατρέπεται  σε καθαρά εισπρακτικό μηχανισμό.

Καλούμε λοιπόν τους παραγωγούς της περιοχής σε έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουμε το τρόπο αντίδρασης μας.

Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο κέντρο ΜΟΥΣΕΣ στο ΝΗΣΕΛΙ.

(Δεν ήταν δυνατό να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημαρχείου λόγω δημοτικού συμβουλίου και άλλων εκδηλώσεων)

                  Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος.  Μεσσαλάς Παναγιώτης

Προηγούμενο άρθροΣωματείο ΑμεΑ «Αιγές» Ν. Ημαθίας «Άθληση και κοινωνική προσφορά» (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με την πρωταθλήτρια Στίβου, Σοφία Υφαντίδου