Αβάσιμα ρεπορτάζ και μυθώδη άρθρα για τα ΑΕΙ

Παρά τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και τις δηλώσεις – συνεντεύξεις του ίδιου του Υπουργού κ. Αριστείδη Μπαλτά, μερίδα του Τύπου και επώνυμοι αρθρογράφοι επιμένουν να παρουσιάζουν ως δήθεν αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ «αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» που έχουν επανειλημμένως διαψευστεί.

 Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι:

 1 Τα περί Grexit των πτυχίων των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι εντελώς αβάσιμα.

2  Τα προγράμματα Erasmus και ό,τι αφορά την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων ουδόλως μεταβάλλονται.

3  Καμία μεταβολή δεν υπάρχει ως προς τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών των ελληνικών Πανεπιστημίων.

 Ως προς εκείνους που επιμένουν στη φοβική και ιδεοληπτική αντίληψη, ότι οι φοιτητές -που είναι το πιο ζωντανό κομμάτι των Πανεπιστημίων- πρέπει να αποκλείονται από τις διαδικασίες εκλογής διοικήσεων σε αυτά, η εύγλωττη απάντηση ήρθε από τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας των 47 χωρών που μετέχουν στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στη συνεδρίασή τους στο Ερεβάν της Αρμενίας και με την ενεργό υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ψηφίστηκε κείμενο με το οποίο συμφωνούν ότι θα υποστηρίξουν και θα προστατεύσουν τους φοιτητές και το προσωπικό ώστε να ασκήσουν τα πλήρη δικαιώματά

τους στην ακαδημαϊκή ελευθερία και θα διασφαλίσουν την εκπροσώπησή τους ως ισότιμων εταίρων στην διακυβέρνηση των αυτόνομων θεσμών της ανώτατης εκπαίδευσης.

 Με την απόφαση του Ερεβάν, δικαιώνεται και ευθυγραμμίζεται πλήρως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στον νέο νόμο την ψήφο των φοιτητών και των διοικητικών υπαλλήλων στη διαδικασία εκλογής μονοπρόσωπων οργάνων και οργάνων διοίκησης των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2015: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εξετάσεις – Τελευταίες οδηγίες και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ