Tαξίδι γεύσεων στην Αλεξάνδρεια Μέρος 4o – Συνταγή για τσουκνιδόπιτα

Τσουκνιδόπιτα

Τσουκνιδόπιττα

Από την Ερασμία Κυριαζοπούλου

sissy2
Υλικά για 4 άτομα

Για το φύλλο

1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο αλάτι

Χλιαρό νερό «όσο πάρει»

τσουκνιδόπιτα 2Για την γέμιση

Μισό κιλό σπανάκι

Μισό κιλό τσουκνίδες

2 φρέσκα αυγά

¼ τυρί φέτα χοντροτριμμένη

Λίγο ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας βούτυρο

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια πήλινη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μας και στην μέση κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε αλάτι και νερό «όσο πάρει».

Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφικτή και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για είκοσι λεπτά στην κατάψυξη.

Με τον πλάστη μετά ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται.

Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και απλώνουμε τα πρώτα φύλλα.

Για την γέμιση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα χορταρικά μας χοντροκομμένα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρά, την φέτα, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί μας.

Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου και βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και χαράζουμε την πίτα μας για να ψηθεί καλά και το εσωτερικό της.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για σαράντα πέντε λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει και ψηθεί το εσωτερικό.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.

Αν θέλουμε στρώνουμε ένα απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και σερβίρουμε.

Αρώματα μεστά της φύσης!

Προηγούμενο άρθροΟφέλη της υγείας μας από τα καρύδια
Επόμενο άρθροΔείτε highlights φιλικού Μ Αλέξανδρος Καλοχωρίου Αλεξάνδρεια – Βίντεο