Συνταγή: Ραβιόλια με σπανάκι τυρί φέτα και πέστο βασιλικού – Ravioli with spinach, feta cheese and basil pesto

Σας δίνουμε την πιο εύκολη συνταγή να φτιάξετε ραβιόλια, γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Εσείς βάζετε την φαντασία σας και το ιδιαίτερο γούστο της παρέας και φτιάχνετε την δική σας γέμιση. Εμείς σας δίνουμε μια φίνα εκδοχή που ταιριάζει πολύ στα Αποκριάτικα τραπεζώματα με φίλους.

Ραβιόλια με σπανάκι τυρί φέτα και πέστο βασιλικού

Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα.

Υλικά

Για τα ραβιόλια     

200 γρ αλεύρι σκληρό

30 ml ελαιόλαδο

2 κρόκο

Αλάτι

Νερό (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση

300 γρ σπανάκι

200 γρ τυρί φέτα

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα  πιπέρια

60ml κρέμα γάλατος

Για το πέστο βασιλικού

200 γρ. φρέσκο βασιλικό

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

120 ml εκλεκτό ελαιόλαδο

 1 μέτρια  σκελίδα σκόρδο, που έχουμε αφαιρέσει την πράσινη φύτρα

50 γρ. κουκουνάρι

Αλάτι επιλεκτικά

Πιπέρι λευκό τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε μία μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για να φτιάξουμε την ζύμη για τα ραβιόλια.

Ζυμώνουμε δυνατά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και όχι πολύ σφικτή. Αφήσουμε την ζύμη σκεπασμένη με διαφάνεια να «ξεκουραστεί» για  20 λεπτά.

Ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη πασπαλίζοντας τακτικά το φύλλο και τον πλάστη με αλεύρι, για να μην κολλάει.

 Χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο κουπάτ, κόβουμε τα ραβιόλια μας.

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε νερό και «μπλανσάρουμε»  το σπανάκι για περίπου 2 λεπτά.

Σουρώνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει εντελώς το νερό.

Το ψιλοκόβουμε και στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολάκι.

Ρίχνουμε και την φέτα που έχουμε θρυμματίσει με το χέρι μας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.

 Τέλος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλατος και ανακατεύοντας ελαφρά ομογενοποιούμε το μίγμα.

Γεμίζουμε το ένα φύλλο ραβιόλι με λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε από πάνω με ένα άλλο.

Για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους μπορούμε να χτυπήσουμε ένα αυγό και να το χρησιμοποιήσουμε περιμετρικά στο σημείο που ενώνονται εσωτερικά.

Αφού φτιάξουμε τα ραβιόλια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα υγρά.

Για το πέστο βασιλικού,  βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε καλά.

Με πινέλο «περνάμε» το πέστο στο πιάτο και ρίχνουμε και λίγες σταγόνες στην άλλη πλευρά.

Μικρά μυστικά

Μαζί με το σπανάκι βάζουμε και ψιλοκομμένο μανιτάρι στην γέμιση.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ραβιόλια με γραβιέρα Νάξου ή κεφαλογραβιέρα

Αν θέλουμε βάζουμε και 3-4 μικρά μανιτάρια στο πιάτο ή κομμάτια ψητό μπέικον.

Ravioli with spinach, feta cheese and basil pesto

We give you the easiest recipe to make ravioli, a tasty creation that you will really like. You put your imagination and special taste of the party and you make your own filling. We give you a subtle version that fits in very much at the Carnival meals with friends.

Ravioli with spinach, feta cheese and basil pesto

From Vaitsos Nikos student in the culinary department of the school Etoile

Ingredients

For the ravioli

200 gr strong flour

30 ml olive oil

2 yolk

Salt

Water (as needed)

For the filling

300 gr spinach

200 gr feta cheese

Sea salt

Freshly ground peppers

60 ml cream milk

For the basil pesto

200 gr fresh basil

100 gr grated Parmesan

120 ml fine oil

1 medium clove garlic, we have to remove the green sprouts

50 gr pine seeds

Salt selectively

White pepper grounded

How to prepare

In one basin put all the ingredients to make the dough for ravioli.

Knead vigorously with our hands until we have a pliable dough but not too tight. Let the dough covered with food film to “rest” for 20 minutes.

Roll a sheet with a rolling pin regularly sprinkling the sheet and rolling pin with flour to prevent sticking.

Using a round stencil cut our ravioli.

In the meantime, in a saucepan, heat water and “blanch” the spinach for about 2 minutes.

Strain the spinach and leave it on a platter with paper towels to completely absorb the water.

Finely chop and then put it in a bowl.

Mix in the feta cheese that we have shattered with our hand and mix. Taste the salt and if we want add a little pepper.

Finally, add the cream of milk and stirring gently to homogenize the mixture.

Fill each ravioli sheet with a little of the filling and cover the top with another.

To stick well together we can beat an egg and use it around where the dough is joined internally.

After you make the ravioli, boil in salted water for 2 minutes.

Drain and spread on absorbent paper to absorb the liquids.

For the basil pesto, put all the ingredients in a mixer and beat well.

With a food brush “pass” the pesto on the plate and pour a few drops on the other side.

Small secrets.

Together with the spinach, put also chopped mushroom in the filling.

We can sprinkle the ravioli with Naxos graviera cheese.

If you want put 3-4 small mushrooms in the dish or roast bacon pieces.