Σαγανάκι γαρίδες – Παραδοσιακή συνταγή των ψαράδων της Εύβοιας

Σαγανάκι γαρίδες
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η Εύβοια και ειδικότερα η περιοχή της Ν. Αρτάκη είναι ξακουστή για τους ψαρομεζέδες και τα όστρακα. Κατά μήκος της παραλίας στα πολλά ουζερί και ταβερνάκια θα τα απολαύσετε με ούζο ή κρασί ντόπιο.

Επειδή ο Ευβοικός έχει πολλά ρεύματα τα νερά είναι πολύ καθαρά και τα ψαρικά ιδιαίτερα νόστιμα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και το παραδοσιακό τηγανόψωμο αλλά και τους κουραμπιέδες τους που είναι μούρλια χωρίς άχνη ζάχαρη από πάνω και σε σχέδια απίθανα. Στο Λαογραφικό μουσείο της Ν.Αρτάκης θα μάθετε πολλά για τη ζωή του χθες, των ανθρώπων που ήρθαν από την Αρτάκη, της Μικράς Ασίας.

Το λιμανάκι της Ν. Αρτάκης
Το λιμανάκι της Ν. Αρτάκης

Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και αξίζει μια απόδραση εμπειρίας γαστρονομικής και όχι μόνον.

Σαγανάκι γαρίδες

Από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρτάκης

Σαγανάκι γαρίδες Παραδοσιακή συνταγή των ψαράδων της ΕύβοιαςΥλικά

15 γαρίδες  μέτριες  καθαρισμένες

220 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια

210 ml σάλτσα ντομάτας

Μουστάρδα απαλή

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ρίγανη φρέσκη ή αποξηραμένη

3 σταγόνες ταμπάσκο

Τρόπος παρασκευής

Σαγανάκι γαρίδες Παραδοσιακή συνταγή των ψαράδων της Εύβοιας 2Σε σαγανάκι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις γαρίδες και με λαβίδα τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Mόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε αγαπημένη μας τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή πιπεριά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και τα πιπέρια.

Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τα κομματάκια του τυριού.

Ανακινούμε το σαγανάκι και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023