Πατατοσαλάτα Aγιορείτικη

Πατατοσαλάτα

Μια υπέροχη σαλάτα που συνοδεύει πολλά πιάτα…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 

Η Αγιορείτικη πατατοσαλάτα  είναι σίγουρο ότι θα απογειώσει τα γευστικά σας αισθητήρια και θα την απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Φτιάξτε την λοιπόν και καλή σας όρεξη…

Η συνταγή δική σας…

 

Αυθεντική Ιταλική πίτσα 12

Από την βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef 

Υλικά

1 κιλό πατάτες

200 γρ. καλαμπόκι

100 γρ. παντζάρι κομμένο σε κύβους

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο

σησαμέλαιο

Μηλόξυδο

Χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα  από 1 λεμόνι ακέρωτο

150 γρ σουσάμι

100 γρ. κουκουνάρι

Φρέσκο δυόσμο

1 κρεμμύδι  ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

 

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

Φύλλα δυόσμου

Τρόπος παρασκευής

Πατατοσαλάτα Aγιορείτικη 2Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.

Σε κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για  25 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματά του και στην συνέχεια ρίχνουμε το σουσάμι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Σε μια μπασίνα βάζουμε το καλαμπόκι,  το παντζάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι  και το μηλόξυδο.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Μόλις βράσουν και οι πατάτες στραγγίζουμε πολύ καλά .

Τις κόβουμε σε μεγάλους  κύβους τις βάζουμε και αυτές στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σουσάμι και το κουκουνάρι, το λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και τα πιπέρια.

Βάζουμε την πατατοσαλάτα σε τσέρκι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και φυλλαράκια δυόσμου για περισσότερο άρωμα και χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 9 Απριλίου 2024