Συνταγή: Μανιτάρια πλευρώτους – Από την Ελένη Μπρούφα

Μανιτάρια πλευρώτους – Γρήγορα και νόστιμα:

Υλικά:

Από την Ελένη Μπρούφα

1 συσκευασία μανιτάρια (κατά προτίμηση τεμαχισμένα )

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια

λίγο λαδάκι για το σοτάρισμα

1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 πρέζα αλάτι /πιπέρι μαύρο/ρίγανη

1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά πλένουμε και τεμαχίζουμε τα μανιτάρια μας. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το σκόρδο μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό τα μπαχαρικά και πάλι ανακατεύουμε.
  4. Τέλος προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!!!