Συνταγή: Λαβράκι φιλέτο με χόρτα και βερίκοκο – Γεύση πολίτικη ονειρική …

Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τις Κυριακές της Σαρακοστής στο σπίτι φτιάχναμε λαβράκι που το γεμίζαμε με άγρια χόρτα και δαμάσκηνα ή βερίκοκα κομμένα σε φετούλες. Η γεύση ονειρική … χαρίζει αυτή την αρμονία… και ντύνει αρωματικά το ψάρι.

Η παρουσίαση πολύ ιδιαίτερη και άνετα μπορεί να σταθεί στο γιορτινό τραπέζι αν μάλιστα στρώσετε ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο που είναι το χρώμα της ευζωίας.

Η συνταγή δική σας.

Λαβράκι γεμιστό με χόρτα του βουνού

Από την θεία Σοφία Ορφανουδάκη

Υλικά

5 λαβράκια φιλεταρισμένα ή γλώσσα

1 κιλό χόρτα άγρια επιλογής μας πλυμένα και κομμένα

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

8 βερίκοκκα  αποξηραμένα κομμένα σε κύβους

4 βερίκοκα αποξηραμένα ολόκληρα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Μισό κουταλάκι κουρκουμά

Λίγο κρόκο Κοζάνης

Μισό ποτήρι κρασί μοσχοφίλερο

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τα χόρτα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί.

Προς το τέλος ρίχνουμε τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, τα βερίκοκα, το βασιλικό και τον κρόκο Κοζάνης ανακατεύουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Ανοίγουμε τα φιλέτα ψαριού και βάζουμε στη μέση τα χόρτα.

Ρολάρουμε και βάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι. Ολόγυρα βάζουμε και την όποια γέμιση περίσσεψε και τα βερίκοκκα.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε για 12 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε το λαβράκι ζεστό ή και κρύο την επόμενη ημέρα.