Κορμός με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας – Απλά, νόστιμα και γρήγορα

Κορμός με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1 βιτάμ σε πλάκα

4-5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική (εάν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη)

1 βανίλια

3 κ.σ κακάο άγλυκο

4 σοκολάτες τύπου κουβερτούρα

½  κούπα γάλα

3 κ.σ. λικέρ ό,τι σας αρέσει

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε μια λεκάνη σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα μας και τα ραντίζουμε με το λικέρ kormos-glyko-2 μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα μικρή τοποθετούμε το βούτυρο να λιώσει.
  3. Μόλις αρχίζει να λιώνει, σπάμε σε κομμάτια την μια από τις τέσσερις σοκολάτες να λιώσει και αυτή.
  4. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε λίγο να χλαρύνει το μίγμα και το ρίχνουμε στα μπισκότα μας.
  6. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι σα να ζυμώνουμε κάτι. Μόλις αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, στήνουμε τον κορμό μας.
  7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί και τις υπόλοιπες σοκολάτες και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω απ τον κορμό μας.

8.Τοποθέτουμε για μια ώρα σίγουρα στην κατάψυξη να παγώσει. Μετά τον συντηρούμε στο ψυγείο για να μπορούμε να τον κόψουμε και πιο εύκολα.

(Εάν θέλετε προαιρετικά, πριν το βάλετε στην κατάψυξη και αφού έχετε ρίξει τη λιωμένη σοκολάτα, μπορείτε από πάνω να πασπαλίσετε τρούφα σοκολάτας ή και χρωματιστή ή ινδοκάρυδο).

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 23-05-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 23 Μαΐου 2020