Συνταγή: Μπισκοτότουρτα με σοκολάτα και κρέμα – Mια τούρτα που γίνεται γρήγορα και κυρίως είναι νόστιμη όσο δεν φαντάζεστε!

Μπισκοτότουρτα με σοκολάτα και κρέμα

Mια τούρτα που γίνεται γρήγορα και κυρίως είναι νόστιμη όσο δεν φαντάζεστε. Την καλύτερη τη δοκίμασα στο ακριτικό νησάκι Μαράθι, με τα σμαραγδένια νερά και τοπίο του ονείρου, σαν να βρίσκεσαι στον Παράδεισο.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Ο Πειρατής μου έδωσε την αυθεντική συνταγή… μούρλια.

 

Η συνταγή δική σας για την τούρτα.

Μπισκοτότουρτα με σοκολάτα και κρέμα

Από τον Πειρατή στο ακριτικό νησάκι Μαράθι

Το ακριτικό νησάκι Μαράθι!

Υλικά για 10 άτομα

1/2 φλ. κουβερτούρα σε ξύσμα

Για την κρέμα σοκολάτα

1λίτρο φρέσκο γάλα

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. κακάο

1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα σε ξύσμα

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο

Για την κρέμα βανίλιας

1λίτρο φρέσκο γάλα

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

4 κ.σ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

Για τη βάση

1½ κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας

 Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ και το κακάο.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.

Αφήνουμε να πήξει η κρέμα και λίγο πριν αρχίσει να βράζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

 Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας.

Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.

 Αφήνουμε την κρέμα να πήξει και λίγο πριν αρχίσει να βράζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε μπολ το γάλα και το λικέρ πορτοκάλι.

Κομματιάζουμε στα 4 τα μπισκότα, τα βουτάμε στο μπολ, τα στρώνουμε σε πιρέξ και προσθέτουμε μια στρώση κρέμα σοκολάτας.

Στρώνουμε την επιφάνεια με τη μαρίζ και βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότο και κρέμα σοκολάτας, πιέζοντας για να κολλήσουν τα μπισκότα μας. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας, στρώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.