Συνταγή: Μπισκότα Αμυγδάλου – Αγαπημένη γεύση για μικρούς και μεγάλους.

Τραγανή νοστιμιά που προσφέρεται για κάθε στιγμή και περίσταση.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 

Αγαπημένη γεύση για μικρούς και μεγάλους.

Στην Κρήτη δοκίμασα τα καλύτερα από την Μαρκέλλα στο Καβούσι, όπου τελευταία οι ανασκαφές έφεραν στο φως το εσωτερικό μινωίτικου σπιτιού με εστία, πατητήρι αλλά και ελαιοτριβείου.

Η συνταγή δική σας!

Μπισκότα Αμυγδάλου

Aπό την Μαρκέλλα Κουκουράκη, Κρητικά Εδέσματα, Καβούσι Κρήτη

 

Υλικά

700 ml ελαιόλαδο

250 γραμ. ζάχαρη καστανή

50 ml. ρακί ή γκράπα

250 ml. χυμό πορτοκαλιού

150 γρ. αμυγδαλόψυχα χονδροαλεσμένη

½ κ.σ. κανέλα

½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Αλεύρι μαλακό «όσο πάρει»

Τρόπος παρασκευής

Σε ποτηράκι ρακί διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ρακί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος την κανέλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.

Κάνουμε την ζύμη μπαλάκια και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε χονδρά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια ή τετράγωνα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 20 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Τα βάζουμε σε μεταλλικό ή ξύλινο κουτί και τα «κρύβουμε» στo ντουλάπι μας.