Σταυρός Ημαθίας: Η Γιώτα Παπακυριακού εκθέτει πρωτότυπα εικαστικά έργα. – βίντεο – φωτό

Ιδιότυπες χειροποίητες δημιουργίες της εικαστικού Γιώτας Παπακυριακού, φιλοξενεί εδώ και λίγες ημέρες η στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΣΤΙΑ στο Σταυρό Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Η καλλιτέχνιδα, στήνοντας ένα μίνι εργαστήρι, δημιουργεί ξεχωριστά έργα χρησιμοποιώντας απλά υλικά της καθημερινότητας όπως χαρτί, πηλό, οικοδομικό αφρό κά. Μέσα από την έμπνευση της δημιουργού οι πρώτες ύλες και με την αρωγή των καλουπιών, μετατρέπονται σε εκφραστικά έργα τέχνης. Σπουδαία πηγή έμπνευσης όπως η ίδια δηλώνει, είναι τα καράβια και το γαλάζιο της θάλασσας. Ακόμη περισσότερο τα κατοικίδια της Αθήνας, μιας μεγαλούπολης που τη σημερινή εποχή της κρίσης αλλοτριώνει σαν χωνευτήρι παλιά ήθη και στερεότυπα.

Η Γιώτα Παπακυριακού, με καταγωγή από την Ημαθία, ζει μόνιμα στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών. Η εργασιακή της εμπειρία σε ναυτιλιακές εταιρείες κατά το παρελθόν, αποτέλεσε σπουδαία πηγή έμπνευσης για το προσωπικό της καλλιτεχνικό παρόν. Έργα της συχνά συμμετέχουν σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα στοιχεία, η καλλιτέχνιδα τηρεί την προσωπική ιστοσελίδα: giotapap.com.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: