Μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Μισός αιώνας πέρασε από την θλιβερή νύχτα της 21ης Απριλίου του 1967, όπου η δημοκρατία δεχόταν ένα μεγάλο πλήγμα στην Ελλάδα. Μια θλιβερή νύχτα που βύθισε για 7 χρόνια τη χώρα μας στους εφιάλτες, στο μαύρο του φασισμού, στο ανελέητο κυνηγητό κάθε δημοκράτη πολίτη.

Η χούντα δεν άφησε μόνο αυτά, άφησε την τραγωδία της Κύπρου που μέχρι και σήμερα το μαρτυρικό νησί είναι στο μισό του τμήμα κατεχόμενο από τις δυνάμεις του Αττίλα, σπέρνοντας τον θάνατο στους Κυπρίους αδελφούς μας.

Πενήντα χρόνια μετά δεν λησμονούμε, παρά μόνο θυμόμαστε τιμούμε και   συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, και λαϊκή κυριαρχία.

Τιμούμε όλους εκείνους τους αγωνιστές και τΙς αγωνίστριες της Αριστεράς, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της δημοκρατίας που έδωσαν μεγάλους αγώνες, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους γιατί δεν φοβήθηκαν τα μαύρα σύννεφα του φασισμού που σκίασαν την πατρίδα μας.

Σήμερα συνεχίζουμε την ίδια πορεία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στις ξενοφοβικές φασιστικές ιδέες  και φωνές που ακούγονται στην Ευρώπη. Παλεύουμε για πραγματική δημοκρατία, σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία,  ακόμα και οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Αντιστεκόμαστε σ΄αυτές τις πολιτικές έχοντας σαν φωτεινό φάρο και πολύτιμη παρακαταθήκη την αντίσταση του ελληνικού λαού στα χρόνια της χούντας.